Τελικά το μέγεθος μετράει για τους χρήστες smartphones

4 με 4,5 ίντσες η ιδανική διάμετρος οθόνης σύμφωνα με έρευνα.

Οι κάτοχοι smartphone σε Ηνωμένο Βασίλειο και Η.Π.Α. θα ήθελαν μεγαλύτερη οθόνη στο κινητό τους τηλέφωνο σε σύγκριση με την οθόνη του τωρινού τους μοντέλου, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της εταιρείας Strategy Analytics. Οι καταναλωτές, μάλιστα, φαίνεται να προτιμούν συσκευές με διάμετρο οθόνης από 4 έως 4,5 ίντσες, αρκεί η συσκευή να είναι λεπτή.

Αν βέβαια το δείγμα χωριστεί σε άνδρες και

γυναίκες, παρατηρείται μια μικρή διαφοροποίηση: οι γυναίκες προτιμούν ελαφρώς μικρότερες σε διαστάσεις συσκευές από τους άνδρες. Επιπλέον, οι κάτοχοι Android smartphones ενδιαφέρονται περισσότερο για μεγαλύτερες οθόνες απ’ ότι οι κάτοχοι iPhone.

Ο Paul Brown, διευθυντής του τμήματος User Experience Practice της Strategy Analytics δήλωσε ότι «σχεδόν το 90% των κατόχων smartphone που συμμετείχαν στην έρευνα, επέλεξε ένα πρωτότυπο smartphone με μεγαλύτερη οθόνη από τη συσκευή που είχαν στην κατοχή τους». Ο Kevin Nolan, αντιπρόεδρος του ίδιου τμήματος της εταιρείας, πρόσθεσε πως «αν οι κατασκευαστές θέλουν να πείσουν τους χρήστες να υιοθετήσουν τις μεγαλύτερες οθόνες, είναι σημαντικό να διασφαλίσουν ότι τα smartphones θα είναι ελαφριά και λεπτά, ούτως ώστε να χωράνε άνετα σε τσέπες και μικρές τσάντες».

Keywords
Τυχαία Θέματα