Τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft για το πρώτο τρίμηνο του ‘13

Η εταιρεία τα πήγε καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2013 –που αποτελεί το τρίτο τρίμηνο στο οικονομικό έτος της εταιρείας– ανακοίνωσε η Microsoft. Τα συνολικά έσοδα του τριμήνου ανήλθαν σε $20,49 δισεκατομμύρια, με τα κέρδη να κλειδώνουν στα $6,06 δισεκατομμύρια. Η εταιρεία κατέγραψε αύξηση

%19 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις τις να είναι καλύτερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο οικονομικός αναλυτικής της εταιρείας, Peter Klein, επισήμανε πως τα Windows 8 θα λανσαριστούν και σε μικρότερες συσκευές, όμως προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν θα δούμε κάποιο Surface tablet από την ίδια τη Microsoft. Το τμήμα των Windows συνολικά έφερε στα ταμεία της Microsoft έσοδα $5,7 δισεκατομμυρίων και παρά τις μειωμένες πωλήσεις του λειτουργικού συστήματος σε κατασκευαστές (OEM), η εταιρεία είδε να αυξάνονται οι πωλήσεις αδειών Windows σε ιδιώτες.

Θεαματική αύξηση των εσόδων είχαμε και στο τμήμα «Entertainment and Devices» που είναι υπεύθυνο για το Xbox και τα Windows Phone –για την ακρίβεια %56 σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του ’12–, με το Xbox LIVE διαθέτει αυτή τη στιγμή 46 εκατομμύρια μέλη. Οι πωλήσεις του Xbox 360 μειώθηκαν κατά 9%, γεγονός λογικό για μια παιχνιδομηχανή που αναμένεται να αντικατασταθεί εντός της χρονιάς. Τέλος, τα μέλη του Skype συνομίλησαν συνολικά 161 δισεκατομμύρια λεπτά κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Ο Peter Klein ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποχωρήσει από την εταιρεία στο τέλος του επόμενου τριμήνου. O Klein εργάζεται στη Microsoft τα τελευταία 11 χρόνια και έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σε μεγάλες συμφωνίες όπως για παράδειγμα στην εξαγορά του Skype.

Keywords
Τυχαία Θέματα