Πώληση της Vertu και εξαγορά της Scalado από τη Nokia

Μεγάλες αλλαγές στην εταιρεία.

Με τη συμμαχία με τη Microsoft να μην έχει φέρει ακόμα τα αναμενόμενα αποτελέσματα –αν και πιστεύουμε πως οι πωλήσεις θα διευρύνονται συνεχώς όσο μεγαλώνει η γκάμα των smartphones–, η Nokia πήρε μερικές σκληρές αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας. Έτσι λοιπόν το προσωπικό της Nokia

αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 10.000 άτομα πριν το τέλος του 2013, καθώς η εταιρεία σχεδιάζει να κλείσει τα εργοστάσιά της σε Φινλανδία, Γερμανία και Καναδά. Επιπλέον, οι Jerri Devard (chief marketing officer), Mary McDowell (executive VP των mobile phones) και Niklas Savander (executive VP of markets) θα αντικατασταθούν από την 1η Ιουλίου.

Όσο για τη Vertu, τελικά η συμφωνία «κλείδωσε» και νέος ιδιοκτήτης θα είναι μέχρι το τέλος του έτους το γκρουπ EQT VI, με τη Nokia να διατηρεί ένα μερίδιο της τάξης του 10%. Περνώντας στις επενδύσεις, η Nokia αποφάσισε να προχωρήσει στην εξαγορά της εταρείας imaging Scalado, που έχει γίνει γνωστή τους τελευταίους μήνες για τις πρωτοποριακές της εφαρμογές Scalado PhotoBeamer και Scalado Album –που παρεμπιπτόντως έχουν αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα