Το Wii U GamePad δεν θα υποστηρίζει multi-touch

Ο πρόεδρος της Nintendo Αμερικής το επιβεβαίωσε στο Kotaku.

Σε μια συνέντευξη στο δημοφιλές gaming blog Kotaku, o Reggie Fils-Aime επιβεβαίωσε πως το GamePad του Wii U δεν θα υποστηρίζει πολλαπλή αφή, όμως για τον ίδιο αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Ο Fils-Aime δήλωσε συγκεκριμένα πως όταν ακόμα βρίσκονταν στο στάδιο του σχεδιασμού του χειριστηρίου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το single-touch ήταν η κατάλληλη επιλογή,

ειδικά τη στιγμή που το χειριστήριο είναι γεμάτο πλήκτρα. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως μια οθόνη πολλαπλής αφής θα ανέβαζε ακόμα περισσότερο το κόστος –που όπως όλα δείχνουν είναι ήδη αρκετά υψηλό.

Επιπλέον, όσον αφορά τη σχετικά μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας των GamePads (η Nintendo ανακοίνωσε στην Ε3 αυτονομία έως 5 ώρες), ο Fils-Aime υποστήριξε ότι η Nintendo είναι πολύ συντηρητική όταν αναφέρεται σε χαρακτηριστικά όπως η αυτονομία των συσκευών τις, όμως διαβεβαίωσε πως η αυτονομία των Wii U GamePad θα είναι όση χρειάζεται για να μην επηρεάζει αρνητικά την εμπειρία του gaming. Εξάλλου τα χειριστήρια θα μπορούν να φορτίζουν ενώ παίζεις και στην τελική έκδοση η υποδοχή φόρτισης θα βρίσκεται στην πίσω πλευρά (κάτω ουσιαστικά απ’ την οθόνη) για να μην εμποδίζει τον παίκτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα