Πωλήσεις «μεταχειρισμένων» αρχείων MP3 από το ReDigi

Αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην Ευρώπη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τους νόμους της αγοράς, οτιδήποτε αγοράζεις, έχεις το δικαίωμα να το μεταπωλείς. Αν για παράδειγμα έχεις στην κατοχή σου μερικά CD με μουσική που πλέον δεν ακούς, μπορείς άνετα να τα μεταπωλήσεις. Ωστόσο αυτό είναι κάτι που μέχρι τώρα δε μπορείς να το πράξεις με την ψηφιακή σου μουσική σε φορμά MP3 κ.λπ.

Το ReDigi είναι ένα online marketplace βασισμένο στο cloud, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να πουλήσουν και να αγοράσουν «μεταχειρισμένα» αρχεία μουσικής –αρκεί φυσικά να τα έχουν στην κατοχή τους νόμιμα. Μάλιστα η υπηρεσία υποστηρίζει τους καλλιτέχνες, αφού ένα 20% των πωλήσεων «μεταχειρισμένης» (ή «pre-owned» όπως είναι ο όρος στα αγγλικά) μουσικής πηγαίνει απευθείας στον καλλιτέχνη.

Το ReDigi λειτουργεί ήδη σε beta έκδοση στις Η.Π.Α. και λόγω της μεγάλης ζήτησης της υπηρεσίας, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Αν και είμαστε βέβαιοι πως η μουσική βιομηχανία δεν θα επιφυλάσσει θερμή υποδοχή στο ReDigi, ο ιδρυτής του John Ossenmacher σε συνέντευξή του στους Financial Times δηλώνει αισιόδοξος.

Παρόλο που η υπηρεσία πιθανότατα δεν θα γίνει διαθέσιμη σε όλες τις χώρες της E.E., θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε την πορεία της. Πόσο μάλιστα αν κάτι τέτοιο μπορεί μελλοντικά να εφαρμοστεί επίσης στις αγορές ηλεκτρονικών βιβλίων, ταινιών ή ακόμα και εφαρμογών για smartphones...

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις i-TECH4U