Λειτουργικό σύστημα για smartphones απ’ τη Mozilla

Το όνομα αυτού, Boot to Gecko.

Τι κι αν οι αναλυτές υποστηρίζουν πως υπάρχουν ήδη υπέρ-αρκετά λειτουργικά συστήματα για smartphones; To νέο project της Mozilla ονόματι Boot to Gecko (ή B2G) φιλοδοξεί να κάνει την διαφορά. Πώς θα μπορούσε όμως να πετύχει κάτι τέτοιο; Υιοθετώντας μια προσέγγιση τύπου Chrome OS.

To

Boot to Gecko αναπτύσσεται με κεντρικό άξονα τις web εφαρμογές, που θα διαθέτουν όμως λειτουργίες και δυνατότητες εφάμιλλες με των εφαρμογών που αναπτύσσονται για το εκάστοτε λειτουργικό σύστημα (native εφαρμογές). Επιπλέον, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα λειτουργικά συστήματα που χρειάζονται δικό τους hardware για να τρέξουν, το Boot to Gecko αναμένεται να κάνει αρχικά πρεμιέρα σε Android smartphones. Παράλληλα, οι τεχνολογίες της Mozilla θα μπορούσαν να ενσωματωθούν και σε browsers άλλων λειτουργικών συστημάτων, δημιουργώντας έτσι προοπτικές για ανάπτυξη εφαρμογών που θα τρέχουν απευθείας σε όλες τις πλατφόρμες.

Η ομάδα των developers που βρίσκεται πίσω απ’ το Boot to Gecko σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα demo του προϊόντος μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012. Ενδιαφέρον…

Keywords
Τυχαία Θέματα