Η Google φέρνει το Art Project στην Ελλάδα

15:24 5/4/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Δελτίο Τύπου

H Google, σε συνεργασία με τρία από τα σημαντικότερα μουσεία της Ελλάδας,

το Μουσείο Ακρόπολης, το Μουσείο Μπενάκη και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παρουσίασαν σήμερα το Google Art Project, το οποίο προσφέρει πλέον στους πολίτες του κόσμου τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα σπάνια έργα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω διαδικτύου. Η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών όπου η Google διοργάνωσε ξεχωριστή εκδήλωση για την προβολή του προγράμματος. Η σχετική παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτιστικής ζωής της χώρας μας και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου.

Η συνεργασία της Google με τα μουσεία της Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης αποτελεί μέρος της διεύρυνσης του Art Project, που είχε ξεκινήσει το Φεβρουάριο του 2011 με 17 μουσεία σε 9 χώρες και το οποίο πλέον μετρά 151 εταίρους-μουσεία σε 40 χώρες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ήδη περισσότερα από 30.000 αντικείμενα τέχνης -διαθέσιμα σε υψηλή ανάλυση.

Για τους τελευταίους επτά μήνες, η Google και τα τρία ελληνικά μουσεία συνεργάστηκαν στενά για την ολοκλήρωση του προγράμματος που προσφέρει στον «διαδικτυακό επισκέπτη» τη δυνατότητα να θαυμάσει, σε μοναδική ανάλυση, μερικά από τα ομορφότερα έργα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς. Έτσι, σήμερα μπορεί κανείς να θαυμάσει μέσω του διαδικτύου και σε μοναδική ανάλυση, το γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα, τη βυζαντινή συλλογή του Μουσείου Μπενάκη και τα ειδώλια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Ειδικά το Μουσείο της Ακρόπολης αποτελεί ένα από τα 46 πολιτιστικά ιδρύματα στα οποία δίνεται η δυνατότητα στο «διαδικτυακό επισκέπτη» -με τη χρήση της τεχνολογίας Street View- να περιηγηθεί στις αίθουσες του μουσείου και να θαυμάσει τα εκθέματα από όλες τις πλευρές τους, καθώς αυτά στέκονται ελεύθερα στο χώρο.

 

Ο Διονύσης Κολοκοτσάς, Υπεύθυνος Εταιρικής Πολιτικής και Επικοινωνίας της Google Ελλάδας, δήλωσε σχετικά με το πρόγραμμα: «Είναι μεγάλη τιμή για την Google που συνεργάζεται με επιφανή μουσεία του κόσμου ώστε να γίνουν τα αριστουργήματα τέχνης πιο εύκολα προσβάσιμα σε ολόκληρη την υφήλιο, μέσω του διαδικτύου. Οι χρήστες μπορούν πλέον με ένα κλικ να ανακαλύψουν μία μεγάλη συλλογή από πίνακες, γλυπτά, και φωτογραφίες, σε υψηλή ανάλυση και μοναδική λεπτομέρεια, που θα ήταν αδύνατο να δουν με γυμνό μάτι. Σήμερα, αισθανόμαστε διπλά υπερήφανοι που τα εκθέματα των μουσείων Ακρόπολης, Μπενάκη και Κυκλαδικής Τέχνης συμμετέχουν στο Google Art Project και ταξιδεύουν μέσω του διαδικτύου για να προβάλουν τον ελληνικό πολιτισμό σε όλο τον κόσμο. Το Google Art Project αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο του διαδικτύου για την παγκόσμια προβολή της Ελλάδας σε μια εποχή που η χώρα μας φαίνεται να το έχει ανάγκη».

Ο Καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, Πρόεδρος του Μουσείου Ακρόπολης, δήλωσε: «Μετ

Keywords
Τυχαία Θέματα