Έξι χρυσά βραβεία iF Design για τη Sony

Δες ποια προϊόντα βραβεύτηκαν.

Δελτίο Τύπου

Η λαμπρή τελετή απονομής των βραβείων International Forum Design Awards (iF), στο Μόναχο, χάρισε στη Sony έξι Χρυσά Βραβεία, τη μεγαλύτερη επιτυχία της εταιρείας στο πλαίσιο των βραβείων iF μέχρι σήμερα. Δεδομένου ότι τα βραβεία εξαιρετικής σχεδίασης απονεμήθηκαν σε μόλις 60 προϊόντα από τα 4.000 που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, είναι φανερό

ότι η Sony αφήνει το δικό της, σημαντικό αποτύπωμα στον κόσμο του design. Εκτός όμως από τα χρυσά βραβεία για την τηλεόραση “BRAVIA” NX720, το Sony Tablet S ,τις φωτογραφικές μηχανές Cyber-shot DSC-TX55, «α» NEX-C3, και «α» NEX-7, αλλά και την επαγγελματική βιντεοκάμερα NXCAM NEX-FS100EK, η Sony κέρδισε και άλλα 16 βραβεία για τις επιδόσεις της στον τομέα του προϊοντικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού (‘product’ and 'communication' design).

Σε έναν κόσμο όπου ερχόμαστε διαρκώς σε επαφή και απολαμβάνουμε με διάφορους τρόπους έναν συνεχώς αυξανόμενο όγκο ψυχαγωγικού περιεχομένου, είναι λογικό η iF να αναγνωρίσει στη Sony για το νέο Sony Tablet S, ότι διαθέτει «εκπληκτικό design που εστιάζει στην αλληλεπίδραση του χρήστη με το περιεχόμενο». Η μεγάλη οθόνη, ο εργονομικός σχεδιασμός, ο οποίος δημιουργεί μια αίσθηση ελαφρότητας και σταθερότητας, και η μικρή κλίση της οθόνης, για μια πιο φυσική γωνία όταν χρησιμοποιείται σε επίπεδη επιφάνεια, συνθέτουν ένα πανέμορφο tablet, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να αφοσιωθεί πλήρως στο περιεχόμενο.

Για να μπορούν να δημιουργούν εικόνες, να τις απολαμβάνουν και να τις μοιράζονται στο Sony Tablet S, οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους, όχι μόνο με μία, αλλά τρεις βραβευμένες με το Χρυσό Βραβείο της iF ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές Sony, για κάθε επίπεδο φωτογράφου. Η Cyber-shot DSC-TX55, η «α» NEX-C3 και η «α» NEX-7, επιλέχθηκαν από την iF για το συνδυασμό της διαισθητικής τους λειτουργίας και του εκπληκτικού τους design, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τη μηχανή, είτε πρόκειται για πρωτάρηδες, είτε για εκκολαπτόμενους ερασιτέχνες, είτε για επαγγελματίες.

«H Sony είναι πολύ υπερήφανη για τα έξι χρυσά βραβεία – ένα περισσότερο από πέρυσι – που απέσπασε στο πλαίσιο της πολύ σημαντικής διοργάνωσης International Forum Design Award. Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου μόνο 60 βραβεία απονέμονται συνολικά σε όλες τις εταιρείες από τόσους διαφορετικούς κλάδους, αυτή η βράβευση αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Sony να καινοτομεί στον τομέα του design και της τεχνολογίας.

Από το Sony Tablet S, το οποίο σχεδιάστηκε με γνώμονα την απόλυτη χρηστικότητα, μέχρι τη “BRAVIA” TV NX720 που συνεχίζει την παράδοση του βραβευμένου πέρυσι σχεδιαστικού concept monolithic design, αλλά και τις φωτογραφικές μηχανές NEX-7 και NEX-C3, οι οποίες ενσωματώνουν την εξέλιξη της επίσης βραβευμένης, και εμβληματικής πλέον, σειράς E-mount, η Sony προσπαθεί συνεχώς να προσφέρει ευκολία χρήσης μέσα από υπέροχες συσκευές, στους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα