Firefox με Metro interface για Windows 8

Ριζικά ανανεωμένη έκδοση ετοιμάζει η Mozilla.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς browsers για PC δεν θα μπορούσε να μην προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα των Windows 8 γι’ αυτό η εταιρεία, όπως μαθαίνουμε απ’ το roadmap του 2012, αναπτύσσει

μια νέα έκδοση του Firefox για το λειτουργικό της Microsoft. Με δεδομένο πως η public beta των Windows 8 θα παρουσιαστεί στο Mobile World Congress, η Mozilla αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα μια concept έκδοση του νέου Firefox εντός του δευτέρου τριμήνου του 2012, ενώ οι εκδόσεις alpha και beta θα ακολουθήσουν στο δεύτερο μισό του 2012.

Παρόλο που ο τωρινός Firefox δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μια μικρή αναβάθμιση για να λειτουργήσει στο “κλασικό” περιβάλλον των Windows 8, στόχος της Mozilla είναι να δημιουργήσει και μια έκδοση του browser που να λειτουργεί άψογα και στο Metro interface. Πρακτικά, αυτό θα διασφαλίσει τη συμβατότητα του Firefox και με Windows 8 tablets που διαθέτουν επεξεργαστές ARM. Tο interface του Firefox πρέπει να είναι φιλικό στον χειρισμό μέσω αφής και να συμφωνεί με τις ειδικές απαιτήσεις της Microsoft για τις Metro εφαρμογές. Παράλληλα, θα μπορεί να αλληλεπιδρά με το υπόλοιπο Metro interface, να τρέχει σε πλήρη οθόνη και πιθανότατα θα συνοδεύεται από τουλάχιστον ένα live tile.

Keywords
Τυχαία Θέματα