Εντός του 2013 τα πρώτα smartphones με Tizen

16:37 4/1/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Samsung.

Μέσω ενός δελτίου τύπου, η Samsung γνωστοποίησε πως σχεδιάζει να λανσάρει νέες, ανταγωνιστικές συσκευές με λειτουργικό σύστημα Tizen εντός της χρονιάς. Το open source λειτουργικό Tizen προέκυψε πέρυσι από τη συνεργασία των Intel, Samsung και των παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας NTT DoCoMo και Vodafone.

Γιατί

όμως μια εταιρεία όπως η Samsung, που ανέβηκε στην πρώτη θέση των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων χάρη στο Android, στρέφει την προσοχή της και σε άλλα λειτουργικά συστήματα; Σύμφωνα με το Bloomberg, η Samsung αποφάσισε να μην είναι τόσο εξαρτημένη απ’ το Android, μετά την εξαγορά της Motorola Mobility από την Google. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το «plan b» της εταιρείας. Δυστυχώς, προς το παρόν παραμένουν άγνωστα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών, καθώς και οι τιμές στις οποίες θα διατεθούν –που λογικά, θα πρέπει να είναι χαμηλές. Ευελπιστούμε να μάθουμε περισσότερα στο Mobile World Congress, στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Πάντως με Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry 10, Firefox OS, Jolla Sailfish και Ubuntu, οι παίκτες στο κομμάτι των mobile λειτουργικών συστημάτων έγιναν ξαφνικά πάρα, μα πάρα πολλοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα