Ανανεωμένο περιβάλλον χρήστη στο Gmail

Τα εισερχόμενά σου οργανώνονται σε καρτέλες.

Συνήθως, λαμβάνουμε καθημερινά πολλά διαφορετικά είδη email: από μηνύματα φίλων μας, μέχρι ενημερώσεις των κοινωνικών δικτύων και emails από ιστοσελίδες προσφορών. Όλα αυτά τα emails, σύμφωνα με την Google, ανταγωνίζονται για την προσοχή μας, με αποτέλεσμα ο μέσος χρήστης να δυσκολεύεται να εστιάσει σε αυτό που θέλει πραγματικά να κάνει. Κάποιες φορές,

είναι σαν να μας ελέγχει το inbox μας, αντί να το ελέγχουμε εμείς.

Από εδώ και στο εξής όμως, η Google δίνει ξανά τον έλεγχο στα χέρια μας, με το ανανεωμένο inbox για την desktop έκδοση του Gmail, που αναλαμβάνει να οργανώσει τα εισερχόμενά μας. Για την ακρίβεια, το νέο inbox ομαδοποιεί τα emails σε κατηγορίες, που εμφανίζονται σε ξεχωριστές καρτέλες. Εσύ απλά επιλέγεις ποιες κατηγορίες επιθυμείς να εμφανίζονται και είσαι έτοιμος! Τα εισερχόμενά σου θα σου επιτρέπουν να βλέπεις με μια ματιά τι νέο υπάρχει αλλά και να αποφασίζεις ποια emails θέλεις να διαβάσεις εκείνη τη στιγμή. Μπορείς επίσης να μετακινήσεις emails μεταξύ των tabs με drag-and-drop, να αλλάξεις τη θέση των tabs, καθώς και να ορίσεις τα emails από συγκεκριμένους αποστολείς να εμφανίζονται μόνο σε κάποιο απ’ τα tabs.

Τις ίδιες δυνατότητες θα προσφέρει σύντομα και η νέα εφαρμογή του Gmail για Android και iOS –σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Google, θα είναι διαθέσιμη τις προσεχείς εβδομάδες. Το νέο inbox του Gmail θα γίνει σταδιακά διαθέσιμο στους desktop χρήστες. Για να το δοκιμάσεις στον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή, κάνε κλικ στο γρανάζι που βρίσκεται πάνω αριστερά στο περιβάλλον χρήστη του Gmail και κάνε κλικ στην επιλογή «Διαμόρφωση εισερχόμενων» (ή αλλιώς, «Configure inbox»), εφόσον αυτή φυσικά είναι διαθέσιμη. Αν δεν σου αρέσει η νέα εμφάνιση του Gmail, μπορείς να απενεργοποιήσεις όλες τις καρτέλες και να επιστρέψεις στην κλασική απεικόνιση ανά πάσα στιγμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα