YouTube for Schools

Το YouTube γίνεται πανίσχυρο εργαλείο μάθησης.

Ένα νέο «εργαλείο» λάνσαρε το YouTube, με στόχο να βοηθήσει τους δασκάλους και τους καθηγητές στον «εκσυγχρονισμό» της διδασκαλίας τους. Ο λόγος για το YouTube for Schools, που είναι ουσιαστικά ένα στοχευμένο βίντεο portal, με χιλιάδες δωρεάν εκπαιδευτικά βίντεο υψηλής ποιότητας.

Αν είσαι

δάσκαλος ή καθηγητής και θέλεις να χρησιμοποιήσεις την υπηρεσία, θα πρέπει να πραγματοποιήσεις εγγραφή σ’ αυτή μέσω του λογαριασμού Google του σχολείου στο οποίο εργάζεσαι –κι αν το σχολείο δεν διαθέτει λογαριασμό Google, να δημιουργήσεις έναν από αυτό το link.

Ποια είναι όμως τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της νέας υπηρεσίας, όπως αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του YouTube;

 

Εκτενής θεματολογία

Το YouTube για Σχολεία σάς προσφέρει πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικά βίντεο στο YouTube EDU. Σε αυτά περιλαμβάνονται και σύντομα μαθήματα από κορυφαίους εκπαιδευτικούς σε ολόκληρο τον κόσμο, πλήρεις σειρές μαθημάτων από τα καλύτερα πανεπιστήμια, συμβουλές επαγγελματικής εξέλιξης από συναδέλφους εκπαιδευτικούς και εμπνευσμένα βίντεο από πρωτοπόρους της σκέψης.

 

Κατάλληλο για το σχολικό περιβάλλον

Οι διαχειριστές και οι δάσκαλοι των σχολείων έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν και να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε βίντεο, αλλά οι μαθητές δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν σύνδεση και μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο βίντεο από το YouTube EDU και βίντεο τα οποία έχουν προστεθεί από το σχολείο τους. Όλα τα σχόλια και τα σχετικά βίντεο είναι απενεργοποιημένα και η αναζήτηση περιορίζεται στα βίντεο του YouTube EDU.

 

Δυνατότητα προσαρμογής

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να προσαρμόσουν το περιεχόμενο που θα είναι διαθέσιμο στο σχολείο τους. Όλα τα σχολεία έχουν πρόσβαση σε ολόκληρο το περιεχόμενο του YouTube EDU, αλλά οι εκπαιδευτικοί και οι διαχειριστές έχουν επίσης τη δυνατότητα να συνδεθούν στο YouTube.com και να δημιουργήσουν λίστες αναπαραγωγής οι οποίες θα είναι διαθέσιμες για το δικό τους σχολείο.

 

Δάσκαλοι

Χρησιμοποιήστε τα βίντεο του YouTube για να εμπλουτίσετε τη διδασκαλία σας στην αίθουσα, να πυροδοτήσετε συζητήσεις, να δώσετε ζωή σε θεωρητικές ιδέες, να εντυπώσετε γνώσεις στην οπτική μνήμη των μαθητών και ακόμη περισσότερα. Το YouTube.com/Teachers βοηθά τους εκπαιδευτικούς να χρησιμοποιήσουν το YouTube ως πανίσχυρο εργαλείο εκμάθησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα