Windows 8: οι εκδόσεις του νέου λειτουργικού συστήματος

Τρεις βασικές εκδόσεις ετοιμάζει η Microsoft.

Η αλήθεια είναι πως η Microsoft έχει παράδοση στις πολλαπλές εκδόσεις των λειτουργικών της συστημάτων και τα Windows 8 δεν θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση –πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα πρώτα Windows που υποστηρίζουν επεξεργαστές ARM. Έτσι λοιπόν μέσα

από το επίσημο blog των Windows 8, η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα όλες τις πληροφορίες για τις εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος που θα διατεθούν στην αγορά.

Η επίσημη ονομασία θα είναι –όπως ήταν εξάλλου αναμενόμενο– Windows 8 και ουσιαστικά θα υπάρχουν τρεις βασικές εκδόσεις. Τα Windows 8 RT αποτελούν την έκδοση για tablets και ηλεκτρονικούς υπολογιστές βασισμένους σε επεξεργαστές ARM και θα βρίσκεται προεγκατεστημένη στα μηχανήματα. Μιας και πρόκειται για μια πιο “ελαφριά” έκδοση του λειτουργικού, δεν θα έχει πολλά από τα “business” χαρακτηριστικά των άλλων δύο εκδόσεων, με τη Microsoft να υπόσχεται πως είναι ικανή να προσφέρει εντυπωσιακή αυτονομία. Τα Windows 8 RT θα διαθέτουν επίσης εκδόσεις των Microsoft Word, Excel, PowerPoint και OneNote βελτιστοποιημένες για χειρισμό μέσω αφής, όμως δεν θα μπορούν να τρέξουν εφαρμογές που είναι φτιαγμένες για τα παλαιότερα Windows.

Η έκδοση που αναμένεται να καλύψει τις απαιτήσεις των περισσότερων καταναλωτών θα ονομάζεται Windows 8 (σκέτο) και θα περιλαμβάνει ανανεωμένο Windows Explorer, Task Manager, καθώς και καλύτερη υποστήριξη πολλαπλών monitor. Όσο για την τρίτη έκδοση, δεν είναι άλλη από τα Windows 8 Pro, που σύμφωνα με τη Microsoft απευθύνεται στους πιο “ψαγμένους” χρήστες καθώς και στους επαγγελματίες που επιθυμούν να έχουν πρόσβαση σε μεγαλύτερο εύρος των νέων τεχνολογιών των Windows 8. Ωστόσο το Windows Media Center θα είναι διαθέσιμο μόνο σαν “οικονομικό” add-on για τους χρήστες των Windows 8 Pro.

Τέλος, εκτός από τις τρεις παραπάνω εκδόσεις, η Microsoft θα κυκλοφορήσει και μια τέταρτη που απευθύνεται αποκλειστικά στους enterprise πελάτες και θα ονομάζεται Windows 8 Enterprise. Για αναλυτικές πληροφορίες, μπορείς να δεις τη σχετική ανάρτηση της Microsoft κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα