To Outlook.com ξεκινά την κανονική του λειτουργία

Η νέα υπηρεσία email της Microsoft μετρά ήδη 60 εκ. χρήστες.

Η Microsoft παρουσίασε για πρώτη φορά το Outlook.com τον Ιούλιο του 2012 (σε beta έκδοση), σαν μια υπηρεσία email που είχε σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει σταδιακά

το θρυλικό Hotmail. Από αυτή την εβδομάδα, το Outlook.com ξεκινά την κανονική του λειτουργία και η εταιρεία θα ξοδέψει αρκετά εκατομμύρια δολάρια σε μια διαφημιστική εκστρατεία που θα το παρουσιάζει σαν εναλλακτική του Gmail –και όλων των άλλων αντίστοιχων, βασισμένων στο web, υπηρεσιών.

Όλοι οι χρήστες του Hotmail (που εξαγοράστηκε από την Microsoft το 1997) θα μετακινηθούν αυτόματα στο νέο περιβάλλον χρήστη «σύντομα» (μέχρι το καλοκαίρι), ωστόσο η Microsoft δεν θα τους αναγκάσει να αλλάξουν την διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου σε «outlook.com». Οτιδήποτε υπάρχει στην @hotmail διεύθυνση ενός χρήστη (από το password μέχρι τα emails και τις επαφές) θα παραμείνει και στο outlook.com, χωρίς καμία διακοπή στην χρήση της υπηρεσίας.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχουν ήδη 60 εκατομμύρια χρήστες του Outlook.com, ένα μεγάλο μέρος των οποίων είναι εντελώς νέοι. Λόγω του ότι οι χρήστες Hotmail έχουν αποθηκευμένα στα inbox τους περισσότερα από 150 εκατομμύρια gigabytes δεδομένων (ναι, τρελός αριθμός), η εταιρεία θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των χρηστών σταδιακά, ενώ φυσικά, κάθε χρήστης έχει τη δυνατότητα να «περάσει» στο Outlook.com «χειροκίνητα», χωρίς να περιμένει τη Microsoft.

Keywords
Τυχαία Θέματα