Devil May Cry – Must Play Φεβρουαρίου ‘13

Η αναγέννηση του Dante.

Η πρωτότυπη σειρά των Devil May Cry (DmC εφεξής, χάριν συντομίας), είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες στην τεράστια βιβλιοθήκη του PlayStation 2, όπου τα δύο πρώτα μέρη της κυκλοφόρησαν κατά αποκλειστικότητα. Έπειτα η σειρά άνοιξε τα φτερά της στο PC και το Xbox 360, αποκτώντας έτσι ένα ευρύτερο κοινό. Αν ρωτήσεις κάποιον που

έχει παίξει ένα από τα DmC, θα έχει σίγουρα να σου πει για την ασταμάτητη δράση, την πλούσια και ευφάνταστη χορογραφία των κινήσεων του Dante, τα ατελείωτα combos και την πρωτότυπη gothic αισθητική του. Μία μνημειώδης σειρά παιχνιδιών δράσης που, μεταξύ άλλων, κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τα beat’em’up και hack’n’slash, έτσι ώστε να φτάσουμε σε τίτλους όπως τα God of War, Bayonetta και Ninja Gaiden. Παρόλη όμως την επιτυχία της σειράς, η Capcom ανέθεσε στην Team Ninja (του εντυπωσιακού, αλλά ταυτόχρονα προβληματικού Enslaved) την αποστολή της «αναγέννησης» του DmC. Τα κατάφερε, άραγε;

TRUE STORY

Το πρώτο πράγμα που διαπιστώνει κανείς στο νέο DmC, είναι η πλήρης ανανέωση της αισθητικής. Ενώ στα προηγούμενα παιχνίδια είχες συνηθίσει τον …γκοθά Dante, βγαλμένο από ένα γιαπωνέζικο manga comic, σε ένα περιβάλλον dark fantasy με τεράστιους καθεδρικούς ναούς, στο reboot της σειράς, θα έρθεις αντιμέτωπος με ένα νέο χαρακτήρα, σαφώς πιο δυτικό και περισσότερο γήινο, έναν Dante που συνδυάζει τη βιαιότητα ενός πανκ του δρόμου, με μια μυστήρια πνευματικότητα. Αυτή η ρεαλιστική προσέγγιση της Team Ninja είναι διάχυτη παντού. Το setting του παιχνιδιού, φαντάζει σαν μια καρικατούρα της πραγματικότητας, με εικόνες pop, cyberpunk και ψυχεδελικής αισθητικής, ενώ η ιστορία για πρώτη φορά στη σειρά δεν εξελίσσεται στα b-movie μοτίβα του παρελθόντος, αφού θυμίζει πλέον blockbuster παραγωγές του Hollywood.

COMBO FESTIVAL

Όταν κάτι δεν είναι χαλασμένο, δεν το πειράζεις. Η Team Ninja το πείραξε, με απόλυτη όμως επιτυχία. Διατηρώντας τον φρενήρη και τεχνικό ρυθμό στο gameplay, απλοποιώντας τις κινήσεις στα οριζόντια και κάθετα χτυπήματα, ενώ ταυτόχρονα τελειοποιώντας τον εναέριο έλεγχο του Dante στο ποιόν θα αρπάξεις και πότε, οι μάχες είναι περισσότερο απολαυστικές από ποτέ, δίνοντας την ευκαιρία στον καθένα να πραγματοποιήσει δυνατά combos. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι έγινε πανεύκολο, αφού για να πετύχεις υψηλά ratings για τα combos θα πρέπει να τελειοποιήσεις την τεχνική σου, και να μάθεις καλά όλα τα «μετρήματα» στα χτυπήματά σου.

Εξάλλου, υπάρχουν και τα υψηλότατα επίπεδα δυσκολίας που θα ζορίσουν ακόμα και τους μεγαλύτερους «τεχνίτες» του είδους. Η αίσθηση της επιτυχίας σε ένα δυνατό combo με μεγάλα ratings παραμένει ανεπανάληπτη, ειδικά τώρα που η ακρίβεια των κινήσεων είναι μεγαλύτερη. Σε αυτό βοηθάει η ελαφρώς μικρότερη ταχύτητα στην δράση, αφού εκτός από τις απλές επιθέσεις, έχεις πλέον καλύτερη εικόνα για το πότε θα εξαπολύσεις τα Angel και τα Devil όπλα που έχεις στη διάθεσή σου, στην αριστερή και την δεξιά σκανδάλη του χειριστηρίου αντίστοιχα. Και τα καλά νέα είναι ότι μέχρι το τέλος του DmC, θα έχεις βρει μπόλικα από αυτά τα όπλα, κάθε ένα με τις δικές του ξεχωριστές ιδιότητες για να πειραματιστείς.

Ο ΝΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ

O νέος Dante, εκτός από το look, έχει και την κίνηση. Μέσα από το καταπληκτικό του animation, ένας έμπειρος παίκτης θα παρατηρήσει και το πόσο εύκολα κινείται πλέον στο χώρο, αποτέλεσμα της ποιοτικής σχεδίασης του platforming από την Team Ninja, κάτι που ομολογουμένως έλειπε από τη σειρά. Όλο το πακέτο του νέου DmC σε συνδυασμό με την καλοδουλεμένη αφήγηση, είναι μια ποιοτική ανανέωση του franchise, ιδανικό για τους παλιούς αλλά και τους νέους παίκτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα