Shield: η φορητή Android παιχνιδομηχανή της NVIDIA

12:26 7/1/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Χειριστήριο τύπου DualShock, Tegra 4 και οθόνη αφής 5 ιντσών.

Μετά την παιχνιδομηχανή OUYA, ήρθε η σειρά της NVIDIA να ξαφνιάσει ευχάριστα τους Android gamers. Στο πλαίσιο της παρουσίασής της στην έκθεση CES, η εταιρεία αποκάλυψε τη φορητή Android παιχνιδομηχανή Shield,

που βασίζεται στο πανίσχυρο SoC Tegra 4.

Η νέα αυτή συσκευή μοιάζει περισσότερο με ένα υβρίδιο χειριστηρίου για PS3 και Xbox 360, μόνο που στην πάνω πλευρά του είναι προσαρτημένη μια μεγάλη οθόνη αφής πέντε ιντσών με ανάλυση 1280x720 pixels. Χάρη στο Tegra 4, πέρα από τις εξαιρετικές επιδόσεις στα γραφικά, το Shield θα μπορεί να προβάλει βίντεο 4K σε συμβατές 4Κ τηλεοράσεις / οθόνες, ενώ η αυτονομία της επαναφορτιζόμενης μπαταρία του κυμαίνεται από 5 έως 10 ώρες gaming και αγγίζει τις 24 ώρες αναπαραγωγής HD βίντεο. Αν μη τι άλλο, εντυπωσιακοί αριθμοί για τον κόσμο των φορητών παιχνιδομηχανών.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει το γεγονός πως οι κάτοχοι του Shield, εκτός απ’ τα παιχνίδια του Android και αυτά του Tegra Zone, θα μπορούν να παίξουν και παιχνίδια PC. Με τη βοήθεια του λογισμικού GeForce Experience, οι κάτοχοι του Shield θα μπορούν να κάνουν streaming των παιχνιδιών μέσω του τοπικού τους δικτύου ασύρματα στο Shield, έχοντας πρόσβαση στην Steam βιβλιοθήκη τους. Έτσι θεωρητικά, θα μπορείς να απολαμβάνεις για παράδειγμα το Assassin’s Creed III είτε στο ίδιο το Shield, είτε στην τηλεόρασή σου, χρησιμοποιώντας το Shield σαν χειριστήριο.

Κατά τα άλλα, το Shield διαθέτει έξοδο HDMI, θύρα micro-USB, υποδοχή microSD και υποδοχή 3,5 χιλιοστών για ακουστικά, αν δεν θέλεις να ενοχλείς τους γύρω σου με τα ενσωματωμένα ηχεία. Η συσκευή βρίσκεται ακόμα στο beta στάδιο της ανάπτυξής της και προς το παρόν είναι μόνο Wi-Fi. Τρέχει Android Jelly Bean, κάτι που ίσως αλλάξει μέχρι την επίσημη κυκλοφορία της που έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2013. Δυστυχώς, η NVIDIA δεν έδωσε καμία πληροφορία για το κόστος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα