PlayStation Vita TV: μια μίνι κονσόλα για την TV σου

16:18 9/9/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Budget παιχνιδομηχανή βασισμένη στο PS Vita.

Αν η νέα έκδοση του PS Vita δεν κατάφερε να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον, βάζουμε στοίχημα ότι αυτό θα το πετύχει το PlayStation Vita TV. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια μίνι παιχνιδομηχανή για την τηλεόρασή σου, που βασίζεται

στο hardware του PS Vita. Φαντάσου κάτι σαν το Android OUYA, μόνο που στην περίπτωσή μας, είναι φτιαγμένο για το οικοσύστημα της Sony.

Με δεδομένο πως μοιράζεται το ίδιο hardware με το Vita, το Vita TV μπορεί να παίξει όλα τα παιχνίδια του PS Vita (διαθέτει την ειδική υποδοχή για αυτά), ενώ στην πίσω πλευρά του θα βρεις μια υποδοχή για τις κάρτες μνήμης του Vita, καθώς και θύρες USB, HDMI και Ethernet. Φυσικά, το Vita TV θα είναι συμβατό και με τους τίτλους του PSP και του PSOne που διατίθενται μέσω PlayStation Store.

Προσφέρει επίσης πρόσβαση στις υπηρεσίες Music Unlimited και Video Unlimited της Sony (όπου είναι διαθέσιμες), στο Hulu, στο Twitter κ.α. Τέλος, ακόμη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του PS Vita TV είναι ότι θα μπορεί να συνδεθεί με το PlayStation 4, για να παίζεις απομακρυσμένα: για παράδειγμα απ’ το υπνοδωμάτιό σου, τη στιγμή που του PS4 βρίσκεται στο καθιστικό. Όσο για τον χειρισμό, είναι συμβατό με DualShock 3 controllers, ούτως ώστε οι κάτοχοι PS3 να μη μπαίνουν σε περιττά έξοδα. Μένει να δούμε βέβαια τι θα γίνει με τους τίτλους του PS Vita που αξιοποιούν την οθόνη αφής της φορητής παιχνιδομηχανής –αν και ίσως η λύση να βρίσκεται στο touchpad του DualShock 4.

To PlayStation Vita TV αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία στις 14 Νοεμβρίου με τιμή περίπου €76 ή σε πακέτο με DualShock 3 χειριστήριο και κάρτα μνήμης 8GB με τιμή περίπου €114. Μέχρι στιγμής η Sony δεν έχει αποκαλύψει τα σχέδιά της για τις υπόλοιπες αγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα