PAL- V One: το ιπτάμενο αυτοκίνητο

14:22 3/4/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Δεςβίντεο της δοκιμαστικής του πτήσης.

Γιαπάνω από έναν αιώνα, οι άνθρωποι ονειρεύονται την ελευθερία που θα μπορούσε να τουςπαρέχει ένα ιπτάμενο αυτοκίνητο: θα ήταν το απόλυτο όχημα για να μεταφέρεσαιοπουδήποτε θέλεις, χωρίς περιορισμούς. Αυτό ακριβώς προσπαθεί να κάνειπραγματικότητα η εταιρεία PAL-V Europe NV, με το PAL-V One. Πρόκειται για ένα διθέσιο υβριδικόαυτοκίνητο και γυροπλάνο. Στο έδαφος, προσφέρει την άνεση του αυτοκινήτου (μεμερικά στοιχεία

δανεισμένα απ' τις μοτοσυκλέτες), ενώ αν το οδηγήσεις στονκοντινότερο αεροδιάδρομο, μπορείς να το απογειώσεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

ΤοPAL-V One πετάει συνήθως σε ύψος μικρότερο των τεσσάρωνχιλιάδων ποδιών (ή χιλίων διακοσίων μέτρων), συνεπώς δεν πρέπει να ανησυχείςγια επιβατικά ή εμπορικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με την εταιρεία είναι πολύ εύκολοστην οδήγηση (και στο πιλοτάρισμα) και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα που αγγίζειτα 180 χλμ. / ώρα, τόσο στη γη, όσο και στον αέρα. Το PAL-V One αναμένεται να είναι διαθέσιμο για αγοράεντός του 2014, γι' αυτό προς το παρόν, ρίξε μια ματιά στο βίντεο τηςδοκιμαστικής πτήσης του πρωτότυπου, που θα βρεις παρακάτω. Για περισσότερεςπληροφορίες, δες το επίσημο siteτης εταιρείας κάνονταςκλικ εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα