Φήμες για το νέο PlayStation της Sony

14:43 2/4/2012 - Πηγή: i-TECH4U

Τι πρέπει να περιμένουμε από τον διάδοχο του PlayStation 3;

Παρ’ όλο που έχουμε να διανύσουμε ακόμα πάρα πολλούς μήνες μέχρι να δούμε τον διάδοχο του PlayStation 3 στα ράφια των καταστημάτων, το γνωστό gaming blog Kotaku δημοσίευσε πρόσφατα πληροφορίες για τη νέα παιχνιδομηχανή της Sony.

Αν και η πηγή είναι ανώνυμη (κλασικά πράγματα), το Kotaku επισημαίνει ότι στο παρελθόν τους έχει δώσει πολλές φορές αξιόπιστες και σωστές πληροφορίες για τον χώρο του gaming. Το νέο PlayStation, λοιπόν, ενδέχεται να ονομαστεί Orbis (που σημαίνει «κύκλος») και σε συνδυασμό με το φορητό Vita μπορεί να μεταφραστεί σαν «κύκλος της ζωής» (Orbis Vita). Βέβαια ελάχιστη σημασία έχει η ονομασία της κονσόλας, μπροστά στις πληροφορίες για τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, που μπορείς να διαβάσεις κάνοντας κλικ εδώ.

 

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, τα development kits (που ίσως έχουν ήδη στα χέρια τους μερικές μεγάλες εταιρείες παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών) φημολογείται ότι διαθέτουν αυτή τη στιγμή έναν επεξεργαστή AMD x64 με επεξεργαστή γραφικών AMD Southern Islands. Θα είναι μάλιστα ικανό να χειριστεί αναλύσεις έως και 4096x2160 pixels, καθώς και Full HD (1080p) 3D gaming. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι το PS3 δύσκολα μπορεί να υποστηρίξει 3D gaming σε ανάλυση μεγαλύτερη από 720p.

Επιπλέον, η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι η Sony δεν προτίθεται να προσφέρει συμβατότητα με τα παιχνίδια του PS3, ενώ τόσο οι κυκλοφορίες τίτλων σε δισκάκια, όσο και τα downloads από το PSN θα είναι «κλειδωμένα» στον PSN λογαριασμό του χρήστη –κάτι που σημαίνει πως μάλλον δεν θα μπορείς να ανταλλάξεις παιχνίδια με τους φίλους σου. Σε κάθε περίπτωση, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετό καιρό ακόμα για να διαπιστώσουμε αν οι παραπάνω πληροφορίες είναι σωστές, μιας και η κονσόλα αναμένεται να κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2013…

Keywords
Τυχαία Θέματα