Kinect Party – Game Report

Διασκέδαση στο έπακρο.

Το προηγούμενο παιχνίδι της Double Fine είχε προσφέρει πολλές ώρες διασκέδασης στους κατόχους Xbox 360 και Kinect –και το Kinect Party έρχεται για να κάνει το ίδιο αλλά σε μεγαλύτερες δόσεις. Το παιχνίδι προορίζεται για αυτό ακριβώς, για να σε διασκεδάσει. Δεν μπορείς να αποτύχεις, δεν υπάρχει κάποιου είδους σκορ και δεν σε ελέγχει ή κρίνει κανείς. Για αυτό και ίσως πλησιάζει περισσότερο

από όλα τα άλλα, στην πραγματική έννοια της λέξης «παιχνίδι».

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

Στη διάθεση σου έχεις τριάντα έξι διαφορετικές πίστες ή παιχνίδια ή όπως αλλιώς θέλεις να τα πεις. Δεκαοκτώ από αυτές είναι εντελώς καινούριες, ενώ οι υπόλοιπες προέρχονται απευθείας από το Happy Action Theater. Υπάρχει ένας κεντρικός σταθμός ή hub στο οποίο μπορείς να διαλέξεις ποια πίστα θέλεις να παίξεις ή ακόμα και να δεις ή να μοιραστείς φωτογραφίες που έχεις τραβήξει. Οι πιστές διακρίνονται από μεγάλη ποικιλία. Σε κάποια μπορεί να τρέχεις σε ένα φαράγγι (το οποίο θυμίζει υπερβολικά Minecraft) αποφεύγοντας διάφορα εμπόδια, σε άλλο προσπαθείς να σπάσεις κάποια πολύχρωμα μπαλόνια και σε ένα άλλο κάνεις τον DJ.

ΚΟΥΝΗΣΟΥ!

Ο χειρισμός του παιχνιδιού γίνεται με το γνωστό τρόπο. Ανάλογα με το τι ζητάει η κάθε πίστα, εσύ πρέπει να κάνεις τις ανάλογες κινήσεις τις οποίες διαβάζει το Kinect και «μεταφράζονται» σε δράσεις στην οθόνη της τηλεόρασής σου. Τις κινήσεις αυτές τις μαθαίνεις εύκολα καθώς το ίδιο το παιχνίδι φροντίζει να σε εισαγάγει στις διάφορες προκλήσεις σταδιακά. Στην απλότητα του παιχνιδιού συνέβαλλε και η απόφαση των δημιουργών να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τα διάφορα μενού, κάνοντας έτσι την πρόσβαση στο «κυρίως πιάτο», δηλαδή στις ίδιες τις θεότρελες πίστες, πιο εύκολη και άμεση. Υπάρχει δυνατότητα να παίζουν μέχρι και έξι παίκτες ταυτόχρονα, κάτι που σίγουρα δεν θα αρέσει και τόσο στους γονείς σου ή στην/στον σύζυγο.

Το παιχνίδι είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για μικρότερες περισσότερο ηλικίες, αλλά και για οικογενειακή διασκέδαση. Το μόνο ίσως αρνητικό του Kinect Party είναι ότι μπορεί να γίνει κουραστικό αρκετά γρήγορα, καθώς θα επαναλαμβάνεις συνέχεια σχεδόν τα ίδια πράγματα. Τα γραφικά είναι αρκετά απλοϊκά, αλλά σε τέτοιους είδους παιχνίδια αυτό κάθε άλλο παρά αρνητικό αποτελεί, καθώς προσθέτει πόντους στο fun factor τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα