H Kantar επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία των Windows Phone

Το ποσοστό τους στην Ευρώπη για το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου ξεπέρασε το 10%.

Τα καλά νέα για τη Microsoft και τα Windows Phone μοιάζουν να συνεχίζονται, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Kantar Wordpanel. Για το τρίμηνο Αυγούστου-Οκτωβρίου του 2013, το ποσοστό των Windows

Phone σκαρφάλωσε στο 10,2%, σε σύγκριση με το ιδιαίτερα χαμηλό 4,7% που είχε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012.

Τα στοιχεία αφορούν τις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές (δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία) και δείχνουν επίσης το Android να κερδίζει 7 ποσοστιαίες μονάδες φτάνοντας το 70,9% και το iOS να χάνει 5,4 μονάδες, καταλήγοντας στο 15,8%.

Σύμφωνα με την Kantar, τα περισσότερα smartphones με Windows Phone που διατέθηκαν στην αγορά ανήκουν στη low-end προς mid-range κατηγορία. Για παράδειγμα, το 75% των Nokia Lumia που πωλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το εν λόγω τρίμηνο, ήταν Lumia 520 και Lumia 620 –και παρόμοια τάση συναντάμε και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

Όσο για την Apple, φαίνεται πως το ευρωπαϊκό κοινό δεν ενθουσιάστηκε ιδιαίτερα με το λανσάρισμα των iPhone 5S και 5C, γεγονός που, σύμφωνα πάντα με την Kantar, αποδεικνύεται από τη μεγάλη μείωση του μεριδίου αγοράς του iOS.

Keywords
Τυχαία Θέματα