Cortex-A12 CPU και Mali-T622 GPU από την ARM

16:13 3/6/2013 - Πηγή: i-TECH4U

Η εταιρεία αναμένει «έκρηξη» στις πωλήσεις mid-range συσκευών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ARM, από τα 300 εκατομμύρια έξυπνων φορητών συσκευών που πωλήθηκαν το 2010, η πλειονότητα ήταν συσκευές με κόστος μεγαλύτερο των $400. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ωστόσο, η εταιρεία υπολογίζει ότι οι πωλήσεις των high-end (και κατά συνέπεια ακριβών) συσκευών θα αντιπροσωπεύουν μόλις το 25% της συνολικής αγοράς. Σε απόλυτους αριθμούς, οι συσκευές

αυτές σίγουρα δεν είναι λίγες, αφού το 2015 εκτιμάται πως θα διατεθούν στην αγορά σχεδόν δύο δισεκατομμύρια smartphones και tablets. Ωστόσο οι entry-level και mid-range κατηγορίες αναμένεται να απογειωθούν…

Σε μια προσπάθεια λοιπόν να εκμεταλλευτεί την κατάσταση που αρχίζει να διαμορφώνεται στην αγορά –και να δει ακόμα περισσότερα μετρητά στα ταμεία της–, η ARM ανακοίνωσε τον πυρήνα Cortex-A12, που έχει σχεδιαστεί να αντικαταστήσει τον Cortex-A9, προσφέροντας ταυτόχρονα 40% καλύτερες επιδόσεις. Η CPU Cortex-A12 θα κατασκευάζεται με λιθογραφία 28nm και θα είναι ενεργειακά αποδοτικότερη, ενώ θα μπορεί να συνδυαστεί με τη νέα Mali-T622 GPU.

Επιπλέον, θα υποστηρίζει την big.LITTLE αρχιτεκτονική, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορεί να συνδυαστεί με πυρήνες Cortex-A7, που αναλαμβάνουν την εκτέλεση λιγότερο απαιτητικών εργασιών, καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια. Κάτι που βέβαια φαίνεται πως δεν λειτούργησε καλά στην περίπτωση του Galaxy S4 με το οχταπύρηνο Exynos 5 Octa.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε να διανύσουμε ακόμα αρκετό δρόμο μέχρι την εμφάνιση των πρώτων συσκευών βασισμένων στους πυρήνες Cortex-A12, αφού σύμφωνα με την ARM αυτό θα συμβεί περίπου στα μέσα του 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα