BlackBerry: πωλείται όπως είναι (επιπλωμένη)

Έναντι $4,7 δισ. σε κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Fairfax Financial.

Δεν πιστεύουμε να πέφτεις από τα σύννεφα… Δυστυχώς, οι χαμηλότερες των προσδοκιών πωλήσεις των νέων (με BlackBerry 10 OS) smartphones οδήγησαν σε πολύ κακά οικονομικά αποτελέσματα –και η θρυλική BlackBerry μπήκε σε μεγαλύτερα προβλήματα.

Η εταιρεία,

λοιπόν, ανακοίνωσε πως υπάρχει ενδιαφέρον για εξαγορά της από μια κοινοπραξία της οποίας ηγείται η Fairfax Financial, δηλαδή ο μεγαλύτερος μέτοχος της BlackBerry αυτή τη στιγμή, έναντι $4,7 δισεκατομμυρίων. Εφόσον το deal οριστικοποιηθεί και εγκριθεί, η BlackBerry θα πει αντίο στο χρηματιστήριο, με κάθε μέτοχο να λαμβάνει $9 ανά μετοχή.

Ο Prem Watsa, Πρόεδρος και CEO της Fairfax, δήλωσε ότι μ’ αυτό τον τρόπο θεωρεί πως θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για την BlackBerry, τους πελάτες και τους υπαλλήλους της. Οι μέτοχοι προφανώς δεν θα μείνουν παραπονεμένοι αφού θα πάρουν στα χέρια τους μετρητά, ενώ η εταιρεία θα μπορεί να συνεχίσει ανενόχλητη το μακροπρόθεσμο σχέδιο αναδιάρθρωσής της, προσφέροντας ταυτόχρονα ανώτερης ποιότητας και ασφαλείς enterprise λύσεις στους πελάτες της. Σύμφωνα με τον Prem Watsa, στην κοινοπραξία δεν συμμετέχουν άλλες εταιρείας τεχνολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα