Τα νέα Surface tablets της Microsoft

Surface 2 με NVIDIA Tegra 4 και Surface Pro 2 με Core i5 Haswell.

Μπορεί τα πρώτα Surface tablets να μην κυκλοφόρησαν ποτέ επίσημα στην ελληνική αγορά, ωστόσο με τα Windows 8.1 να βρίσκονται προ των πυλών, ήρθε η ώρα για τη Microsoft να ανακοινώσει

τις βελτιωμένες τους εκδόσεις. Πριν περάσουμε στα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο συσκευών, αξίζει να σημειώσουμε πως η εταιρεία θα προσφέρει με κάθε tablet 200GB αποθηκευτικού χώρου στο SkyDrive για δύο χρόνια, καθώς και δωρεάν διεθνείς κλήσεις μέσω του Skype για έναν χρόνο. Εκμεταλλευόμενη τις υπηρεσίες της, η Microsoft καθιστά την απόκτηση ενός Surface ακόμα πιο ελκυστική.

Surface 2

Σε αντίθεση με τους τρίτους κατασκευαστές που θεωρούν πως η ύπαρξη των Windows RT είναι πλέον περιττή, η Microsoft επιμένει (μπορεί και για τελευταία χρονιά). Έτσι, το Surface 2 βασίζεται στο πολύ ισχυρό SoC Tegra 4 της NVIDIA, κάτι που προφανώς σημαίνει ότι δεν υπάρχει συμβατότητα με τις x86 εφαρμογές που χρησιμοποιείς στον «κανονικό» ηλεκτρονικό σου υπολογιστή με Windows.

Όπως και να ‘χει, η εταιρεία υπόσχεται δραματική βελτίωση στις επιδόσεις του tablet (τέσσερις φορές ταχύτερο), ενώ η ανάλυση της οθόνης των 10,6 ιντσών ανέβηκε στα 1920x1080 pixels. Το Surface 2 διαθέτει επίσης 2GB RAM, αυτονομία που αγγίζει τις 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο και τις 7 έως 15 ημέρες σε κατάσταση αναμονής, καθώς και κάμερες 5MP στην πίσω πλευρά και 3,5MP στην πρόσοψη. Θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου (στο εξωτερικό) σε εκδόσεις με αποθηκευτικό χώρο 32GB και 64GB και η τιμή του θα ξεκινά απ’ τα $449.

Surface Pro 2

Η αλήθεια είναι πως μεταξύ των δύο tablets, το Surface Pro 2 παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, παρά το αισθητά υψηλότερο κόστος του. Κι’ αυτό, επειδή πρόκειται για ένα tablet βασισμένο στους τελευταίας γενιάς Core επεξεργαστές της Intel (Haswell). Για την ακρίβεια, στην καρδιά του Surface 2 Pro βρίσκεται ένας διπύρηνος Intel Core i5 χρονισμένος στα 1.6GHz, με Intel HD Graphics 4400 και 4GB ή 8GB RAM. Μιλάμε δηλαδή για ένα tablet με τεχνικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά ενός σύγχρονου φορητού υπολογιστή ή Ultrabook –και με το πλήρες λειτουργικό σύστημα Windows 8.1.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το Surface 2 Pro έχει 50% καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά, 75% μεγαλύτερη αυτονομία και είναι 20% ταχύτερο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Το Surface Pro 2 διαθέτει επίσης δύο 720p κάμερες (μια στην πίσω πλευρά και μια στην πρόσοψη) και υποστήριξη για γραφίδα (που θα περιλαμβάνεται στη συσκευασία του).

Η τιμή του Surface Pro 2 θα ξεκινά απ’ τα $899 για την έκδοση με 64GB αποθηκευτικού χώρου και 4GB RAM και θα ανεβαίνει όσο αυξάνονται αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, καταλήγοντας στην έκδοση με 512GB solid state αποθηκευτικού χώρου και 8GB RAM στα $1899. Αναμένεται να κυκλοφορήσει, όπως και το Surface 2, στις 22 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα