Assassin’s Creed IV: Black Flag – Must Play Νοεμβρίου ‘13

Πειρατές της Καραϊβικής!

Και ενώ η Ubisoft έδειχνε να έχει τελειώσει με τον κορμό της ιστορίας στην σειρά των Assassin’s Creed, μόλις σε ένα χρόνο και παραμένοντας πιστή στο ραντεβού της με τους φίλους της σειράς, μας παρουσιάζει το Black Flag, με το οποίο ευελπιστεί να διατηρήσει αναλλοίωτο το ενδιαφέρον των gamers.

ΓΙΟ-ΧΟ-ΧΟ…

Στο προηγούμενο παιχνίδι της σειράς, η καινοτομία με το περισσότερο ενδιαφέρον ήταν αναμφισβήτητα οι ναυμαχίες. Εντοπίζοντας

σωστά την αποδοχή του κοινού σε αυτό το κομμάτι, η Ubisoft επένδυσε περισσότερο χρόνο και μελέτη εξελίσσοντας το σε κάτι πιο ολοκληρωμένο –και το τοποθέτησε ίσως στο καταλληλότερο setting για μια εξαιρετική ναυτική περιπέτεια, δηλαδή στην Καραϊβική του 18ου αιώνα ! Η Αβάνα, το Κίνγκστον και το Νασσάου στις Μπαχάμες, έχουν άλλωστε την πλουσιότερη ιστορία σε πειρατικές επιδρομές και ναυμαχίες μεταξύ των Ισπανών, των Βρετανών και φυσικά των πειρατών, σε ολόκληρο τον κόσμο.

…ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΡΟΥΜΙ

Ο πρωταγωνιστής του Black Flag, είναι ο Edward Kenway και δεν είναι ένας Assassin, ούτε ένας Templar, αλλά ένας πειρατής που μάχεται για τον εαυτό του και τους ομοίους του, μαζεύοντας πλούτη και λάφυρα προκειμένου να ζήσει μια άνετη ζωή. Σε μία από τις περιπέτειές του θα σκοτώσει έναν Assassin, θα του κλέψει την ταυτότητα παίρνοντας του τα ρούχα και τον εξοπλισμό του και στην πορεία θα ανακαλύψει ότι υπάρχει ένας μυθικός θησαυρός, τον οποίο θέλουν και οι δύο μυστικές οργανώσεις. Όπως είναι φυσικό θα προσπαθήσει να φτάσει στον θησαυρό πρώτος από όλους και πουλώντας τον, να φτιάξει τη ζωή του μια για πάντα.

ΓΙΑΛΟ-ΓΙΑΛΟ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ

Στο Black Flag, ενώ ο κορμός του gameplay στην ξηρά έχει διατηρηθεί και βελτιωθεί όπου χρειαζόταν χαρίζοντας μας γνώριμες εμπειρίες στις ταράτσες των πόλεων αλλά και στην άγρια φύση και στη τροπική ζούγκλα, όλο το «ζουμί» έχει μεταφερθεί στη θάλασσα. Πάνω στην γαλέρα λοιπόν, εκτός από την πλοήγηση, σαν καπετάνιος θα αναλάβεις να πολεμήσεις τα αντίπαλα πλοία, να τα βυθίσεις και σαν γνήσιος πειρατής να οδηγήσεις το ρεσάλτο και να κερδίσεις το αντίπαλο πλήρωμα και φυσικά περισσότερα λάφυρα! Ακόμη σε περιμένουν χάρτες μυστικών θησαυρών, τεράστια θαλάσσια όντα για να εξοντώσεις και πολλά side-quests, με όφελος τα χρήματα με τα οποία μπορείς να αναβαθμίσεις την γαλέρα σε ένα πραγματικό φόβητρο της Καραϊβικής. Η ιστορία του Black Flag είναι αναμενόμενα καλοδουλεμένη και με εξαιρετική πλοκή, ενώ αυτή τη φορά τα πάντα δείχνουν να έχουν το σωστό ρυθμό, χωρίς η δράση να κουράζει ή να πλατειάζει για ώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι το παιχνίδι είναι μικρό σε διάρκεια, μάλιστα, ακόμη και αν δεν ασχοληθείς με τα sidequests και τα πάσης φύσεως collectibles, σε περιμένει τουλάχιστον ένα gameplay 20 ωρών!

Ευχάριστη προσθήκη είναι η ευκολία του fast travel, το οποίο επιτέλους επιτρέπει την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων γρήγορα και εύκολα, χωρίς να χρειαστεί να ολοκληρώσεις κάποιο περίπλοκο puzzle. Οι πεζές μάχες έχουν διατηρηθεί στο ίδιο ύφος, ενώ το κυνήγι από τους φρουρούς έχει δυσκολέψει λιγάκι, μιας και σε κυνηγούν για περισσότερη ώρα και σε περικυκλώνουν πιο συχνά. Στο σύγχρονο κομμάτι που αφορά στην Abstergo, σε περιμένει ακόμη μια έκπληξη, καθώς αυτή τη φορά δεν έχεις τον Desmond, αλλά έναν απλό υπάλληλο της εταιρείας που σχεδιάζει εμπορικές, ψυχαγωγικές «εμπειρίες» και στην προκειμένη ασχολείται με την περίπτωση του Ε. Kenway. Το κομμάτι της Abstergo αυτή τη φορά είναι σε first person προοπτική και γενικά, αποτελεί ευχάριστο διάλλειμα με αρκετές δόσεις χιούμορ. Τέλος, στο παιχνίδι έχει ενσωματωθεί το ίδιο σχεδόν multiplayer mode με αυτό του προηγούμενου τίτλου και, δυστυχώς, δεν συμπεριλαμβάνει κάποιο mode με ναυμαχίες, όπως ίσως θα περίμενε κανείς δεδομένου του βάρους που έχει δοθεί στο συγκεκριμένο κομμάτι στην single player campaign.

Keywords
Τυχαία Θέματα