Assassin’s Creed III – Must Play Νοεμβρίου ‘12

Ένας νέος θρύλος γεννιέται.

Η Ubisoft έχει καταφέρει να χτίσει ένα εξαιρετικό franchise με το Αssassin’s Creed (AC εφεξής, χάριν συντομίας) . Το AC ως τώρα, έχει συνδεθεί με την ποιότητα. Οι αναπαραστάσεις των ιστορικών τοποθεσιών σε επίπεδο αρχιτεκτονικής, ιστορίας αλλά και προσωπικοτήτων, είναι οι πληρέστερες που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε video game. Έπειτα,

η ιστορία και η αφήγηση αλληλοσυμπληρώνονται με ένα εξαιρετικά ρευστό και απολαυστικό gameplay. Στα τρία χρόνια που διήρκησε το development του AC ΙΙΙ, φαίνεται συμπυκνωμένη η εμπειρία που έχει αποκτήσει το studio με την ανάπτυξη της εν λόγω σειράς.

 

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Το AC ΙΙΙ, διαδραματίζεται στην Αμερική του 18ου αιώνα και συγκεκριμένα μεταξύ του 1753 και του 1783. Σε αυτά τα τριάντα χρόνια, ο νέος πρωταγωνιστής της σειράς, Connor Kenway, ο οποίος είναι μισός Ινδιάνος και μισός Βρετανός, αναμιγνύεται στα τεκταινόμενα που λαμβάνουν χώρα πριν, κατά την διάρκεια αλλά και μετά την αμερικανική επανάσταση. Φυσικά ο Desmond Miles είναι και πάλι εδώ, ως ο σύνδεσμός σου με την σημερινή πραγματικότητα. Η ιστορία ξεκινά με τον Connor να μάχεται ενάντια στα Βρετανικά στρατεύματα, υπερασπιζόμενος το σπίτι του ενάντια στην τυραννία. Όπως και στα παλαιότερα AC, έτσι και εδώ, θα συναντήσεις μεγάλες ιστορικές φυσιογνωμίες της εποχής : Ο Τζωρτζ Ουάσινγκτον, ο Βενιαμίν Φραγκλίνος, ο Τόμας Τζέφερσον και πολλοί άλλοι σημαντικοί άνθρωποι και στρατιωτικοί ηγέτες της εποχής, θα συναναστραφούν με τον Connor κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Θα συμμαχήσεις με μερικούς εξ’ αυτών και φυσικά, θα εναντιωθείς σε κάποιους άλλους.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ

Αυτή τη φορά, η άγρια φύση και τα μεγάλα ανοικτά περιβάλλοντα παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι. Με την εξαίρεση των δύο μεγάλων πόλεων που θα μπορέσεις να εξερευνήσεις και περιπλανηθείς σε αυτέ (τη Βοστώνη και τη Νέα Υόρκη) αλλά και των τριών μικρότερων επαρχιών της Μασαχουσέτης (Lexington, Concord και Charlestown) το υπόλοιπο παιχνίδι διαδραματίζεται στην άγρια φύση. Βουνά, ποτάμια και λίμνες, απάτητες περιοχές στο περιθώριο της Αμερικανικής ηπείρου, σε περιμένουν να τις εξερευνήσεις και ζήσεις μια open world εμπειρία, στα πρότυπα του Red Dead Redemption. Ο Connor ως μισός Ινδιάνος, ελίσσεται με άνεση σε αυτά τα μέρη. Είτε κυνηγάς ζώα, είτε ανακαλύπτεις σκουριασμένες βρετανικές ταβέρνες στη μέση του πουθενά, οι βόλτες ανάμεσα στα δέντρα και τα άγρια βράχια της υπαίθρου θα σε κρατήσουν απασχολημένο για ώρες, ακόμα και αν δεν ασχοληθείς με την κύρια ιστορία του παιχνιδιού. Σαν να μην έφτανε αυτό, για πρώτη φορά θα βρεθείς στη ανοικτή θάλασσα, όπου θα έχεις τον έλεγχο ενός πλοίου και θα λάβεις μέρος σε επικές ναυμαχίες και θα εξερευνήσεις τα νερά της ανατολικής Αμερικής.

 

ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Σε μία σειρά που παρά την ποιότητά της είχε αρχίσει να δείχνει σημάδια επανάληψης, η Ubisoft έκανε όσα χρειάζονταν. Ο Connor μάχεται με ένα νέο σύστημα, πιο αιμοβόρο και άγριο από εκείνο του Ezio και του Alt

Keywords
Τυχαία Θέματα