Υπουργείο Εξωτερικών για τη συμφωνία στην περιοχή της Πύλας – «Αποκαθίσταται η τάξη»

Η Ελλάδα χαιρετίζει την επίτευξη συναντίληψης μετά από εντατικές και διεξοδικές διαβουλεύσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών για την περιοχή βορείως της Πύλας. Η συναντίληψη διασφαλίζει τη διατήρηση του status quo στη νεκρή ζώνη, αποκαθιστά την τάξη και δημιουργεί συνθήκες οικοδόμησης εμπιστοσύνης και επαναπροσέγγισης Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, προωθώντας την ανάπτυξη της περιοχής προς όφελος όλων των κατοίκων.

Η

Ελλάδα χαιρετίζει, επίσης, τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραμάτισε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και Επικεφαλής της UNFICYP, Colin Stewart, στην επίτευξη της συμφωνίας, στο πλαίσιο της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών του ΓΓΗΕ.

Ελπίζουμε ότι η θετική αυτή εξέλιξη η οποία οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στην εποικοδομητική στάση που επέδειξε η Κυπριακή Δημοκρατία, θα επισπεύσει το διορισμό νέου Απεσταλμένου των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και την επανέναρξη των συνομιλίων για την επίλυση του Κυπριακού, στο πλαίσιο των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στέλεχος της Ομπρέλας ζητεί την καθαίρεση Κασσελάκη από την ΚΕ – Αποστάσεις για ΣΕΒ και από Βούτση

ΣΥΡΙΖΑ-Η Πέρκα απαντά στη Τζάκρη: Αν κάποιος ήθελε ένα άλλο κεντρώο κόμμα, θα μπορούσε να φτιάξει δικό του (Video)

Νέο ομοφοβικό παραλήρημα Μπέου: «Δεν θα παράγουμε Κασσελάκηδες στην πατρίδα μου» (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα