Υπερψηφίστηκε ο αναπτυξιακός – «Αναίμακτα» πέρασε η τροπολογία Μουζάλα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επίμαχη τροπολογία Μουζάλα για το μεταναστευτικό, και ειδικότερα για τις υπηρεσίες ασύλου, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία παρά την σοβαρή διαφωνία πέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η τροπολογία δεν μπήκε ποτέ στη βάσανο της ονομαστικής ψηφοφορίας αφού κανένα κόμμα δεν ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία. Έτσι λοιπόν η τροπολογία υποστηρίχθηκε από τους κυβερνητικούς εταίρους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υπέρ τάχθηκαν και η ΝΔ και το Ποτάμι ενώ

κατά τάχθηκαν το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η Ένωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή.

Οι δυσάρεστες εξελίξεις και οι σοβαροί τριγμοί που θα έφερνε για το κυβερνητικό επιτελείο η πιθανή καταψήφιση από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος μπορεί να αποφεύχθηκαν εξαιτίας της... αντιπολίτευσης, ωστόσο, το πολιτικό ζήτημα για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει – ιδιαίτερα αν συνυπολογίσει κανείς και τις θέσεις που διατύπωσαν σήμερα για τη συνταγματική αναθεώρηση και τον εκλογικό νόμο η «ομάδα των 53».

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας στην Ολομέλεια οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, Αννέτα Καββαδία, Γιώργος Ψυχογιός, Γιώργος Πάλλης και Χριστόφορος Παπαδοπουλος σε εσωτερική επιστολή τους προς την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν από τον Γιάννη Μουζάλα «να αποσύρει την συγκεκριμένη τροπολογία ώστε να υπάρξει περιθώριο χρόνου για συζήτηση, ενημέρωση και διατύπωση θέσεων τόσο από πλευράς ΚΟ, όσο και από το Κόμμα για να μπορέσουμε συντεταγμένα να αποφασίσουμε το τι πρέπει να γίνει και ποια είναι η πολιτική του κόμματος μας στο μεταναστευτικό».

Υπερψηφίστηκε ο αναπτυξιακός νόμος

Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 152 ψήφους «υπέρ» (απουσίαζε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης) έναντι 101 «κατά» και 12 «παρών». Στην ονομαστική ψηφοφορία που είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή «υπέρ» του νομοθετήματος ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, «κατά» οι βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ, το Ποτάμι, την Ένωση Kεντρώων και τη Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

αναπτυξιακός νόμοςτροπολογία ΜουζάλαHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα