Υγιεινή και δροσερή μακαρονοσαλάτα με γιαούρτι

Μια συνταγή για κρεμώδη σαλάτα ζυμαρικών, υγιεινή και δροσερή με απλά υλικά που υπάρχουν στο ντουλάπι και το ψυγείο σας και ετοιμάζεται σε μόλις 30 λεπτά.

Είναι ιδανική για το καλοκαίρι, για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, καθώς σερβίρεται απευθείας από το ψυγείο ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Υλικά για τη Συνταγή

225 γραμμάρια (2 ¼ φλιτζάνια) ζυμαρικό της επιλογής σας (κοφτό, τριβελάκι, φιογκάκι, κοράλι κτλ.)

215 γραμμάρια

(3/4 φλιτζανιού) στραγγιστό γιαούρτι, ελαφρύ 2%

1 κόκκινη πιπεριά

1 πράσινη πιπεριά

1 ξερό κρεμμύδι

10 τοματίνια

10 μαύρες ελιές Καλαμών, εκπυρηνωμένες

50-60 γραμμάρια τυρί τσένταρ (ή γκούντα, ένταμ κτλ.)

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

1 σκελίδα σκόρδο

½ κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Εκτέλεση

1.Αρχικά, βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, ώστε να είναι al dente (να κρατάνε λίγο αντίσταση, να μην παραβράσουν). Στραγγίστε τα και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν, κρατώντας λίγο από το νερό του βρασμού για μετέπειτα χρήση.

2.Στο μεταξύ, ψιλοκόψτε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, κόψτε τα τοματίνια και τις ελιές στη μέση και τέλος το τυρί σε μικρά κυβάκια.

3.Μόλις κρυώσουν τα ζυμαρικά, μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, μαζί με το γιαούρτι, όλα τα κομμένα λαχανικά και το τυρί. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το μαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά να καλυφθούν ομοιόμορφα τα ζυμαρικά.

4.Σερβίρετε τη σαλάτα παγωμένη ή σε θερμοκρασία δωματίου και αποθηκεύστε την σε τάπερ που σφραγίζει για 5 μέρες στο ψυγείο. Αν σφίξει πολύ και πήξει η σάλτσα ανακατέψτε την με λίγο από το νερό που έχετε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών, για να αραιώσει.

Διαβάστε επίσης:

Σοκολατένιος Βεζούβιος

Χωριάτικο πρωινό της ελληνικής υπαίθρου

Πες Μελμπά, το παγωτό θρύλος μιας άλλης εποχής

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υγιεινή,ygieini