Ξύρισμα – Ερεθισμός: 7 συμβουλές για να μην έχετε πρόβλημα από το ξυραφάκι
Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό και ενοχλητικό μετά από ένα βαθύ ξύρισμα, από τον ερεθισμό που κάνει την επιδερμίδα σας να είναι σαν να της έχουν βάλει... φωτιά.
Στο ξύρισμα, το “έγκαυμα από το ξυράφι”, όπως είναι γνωστό αυτό, μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, από το πρόσωπο και τις μασχάλες σας, μέχρι τα πόδια και την γραμμή του μπικίνι.
Όμως, υπάρχουν τρόποι για να καταπολεμήσετε αυτήν τη δυσάρεστη κατάσταση που σας κάνει να νιώθετε άβολα μετά το ξύρισμα.
Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις
Χρησιμοποιήστε φρέσκα ξυραφάκια
Τα ξυραφάκια που έχουν χρησιμοποιηθεί πολλές φορές δεν κόβουν το ίδιο καλά και αναπτύσσουν βακτήρια: δύο προβλήματα που επιδεινώνουν σημαντικά τους ερεθισμούς στο ξύρισμα. Χρησιμοποιήστε νέα ξυραφάκια κάθε δύο εβδομάδες ή κάθε πέντε περίπου χρήσεις και πάντα να τα καθαρίζετε καλά μετά από κάθε χρήση.
Να ξυρίζεστε στην φορά που βγαίνουν οι τρίχες
Να το κάνετε με μικρές, προσεκτικές κινήσεις και χωρίς πολλές επαναλήψεις σε κάθε σημείο. Όταν ξυρίζεστε “κόντρα” στην φορά των τριχών, αυξάνετε τις πιθανότητες ερεθισμού και φλεγμονής του δέρματος. Επίσης, αν κάνετε μακριές κινήσεις, συνήθως θα αναγκάζεστε να πιέζετε με μεγαλύτερη δύναμη το ξυραφάκι, αυξάνοντας την επαφή του με το δέρμα και αυτό οδηγεί σε κοψίματα και ερεθισμούς.
Να ξυρίζεστε τη νύχτα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι πιο πιθανό να ιδρώσετε και να έρθει το δέρμα σας σε επαφή με βακτήρια και τοξίνες από τον αέρα. Ο συνδυασμός όλων αυτών των πραγμάτων επάνω στο φρέσκο-ξυρισμένο πρόσωπό σας, αυξάνει σημαντικά την πιθανότητα να πάθετε ερεθισμούς.
Ξυριστείτε καθώς κάνετε ντους
Ακόμα και όταν βρέχετε το δέρμα σας πριν το ξύρισμα, οι τρίχες δεν έχουν αρκετό χρόνο να μαλακώσουν και να είναι πιο εύκολο να κοπούν. Κάνε ένα ζεστό ντους και ξυριστείτε μετά από λίγα λεπτά, ή και μέσα στο ντους. Η ζέστη και η υγρασία θα μαλακώσει τις τρίχες σας και θα είναι πι εύκολο να κοπούν.
Καθαρίζετε τακτικά το ξυραφάκι σας
Εάν δεν το κάνετε, τότε μαζεύονται τρίχες που “στομώνουν” τις λεπίδες και το ξυραφάκι δεν είναι αποτελεσματικό. Έτσι, σε κάθε “πέρασμα”, αναγκάζεστε να πιέζετε με μεγαλύτερη δύναμη για να δείτε αποτέλεσμα, αλλά αυτό προκαλεί κοψίματα και ερεθισμούς. Ξεπλύνετε καλά το ξυραφάκι σας μετά από κάθε πέρασμα, για να αφαιρέσετε όλες τις τρίχες από τις λεπίδες.
Ρίξτε κρύο νερό στο δέρμα σας στο τέλος
Όταν τελειώσετε, ξεπλυθείτε με κρύο νερό για να “κλείσουν” οι πόροι. Αυτό θα κάνει πιο σφιχτή την επιδερμίδα και θα περιορίσει τα μικρά κοψίματα, το ερεθισμό και την ανάπτυξη τριχών που “γυρίζουν προς τα μέσα”.
Βάλτε τις λεπίδες μέσα σε οινόπνευμα μετά το τελευταίο ξέβγαλμα
Οι λεπίδες διαρκούν πολύ περισσότερο από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι, όταν τις φροντίζετε σωστά. Εκτός από τις τρίχες που συσσωρεύονται ανάμεσά τους, οι λεπίδες “στομώνουν” και από τα μέταλλα στο νερό. Αυτά “σέρνονται” επάνω στην επιδερμίδα σε κάθε πέρασμα με το ξυραφάκι, προκαλώντας κοψίματα και ερεθισμούς. Το οινόπνευμα θα απομακρύνει τα υπολείμματα αυτά του νερού από τις λεπίδες, μαζί με τα άλατα που δημιουργούνται εκεί όταν το νερό εξατμίζεται. Προσέξτε να ακουμπάτε το ξυραφάκι πάντα με τις λεπίδες προς τα πάνω.
Πηγή: iatropedia.gr
ξύρισμαερεθισμόςξυραφάκιασυμβουλέςτρόποιΥγείαδέρμαHas video: Exclude from popular: 0- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ανείπωτη θλίψη για την 23χρονη Εύα - Tι ζητάει δια της νομικού της εκπροσώπου η οικογένεια της αδικοχαμένης Λαμιώτισσας [video]
- Η στιγμή της σύλληψης ψυχοπαθούς που μόλις είχε σφάξει έναν 44χρονο
- Αυτό είναι το "ιπτάμενο παλάτι" που αγόρασε ο Ερντογάν από το Κατάρ
- Ένοπλη Αλβανική Ομάδα έστειλε τελεσίγραφο στις αρχές Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου (Vid)
- Γ. Βαρουφάκης: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η βέλτιστη λύση αυτή τη στιγμή»
- Τι προκάλεσε την κατολίσθηση στο «Ναυάγιο» της Ζακύνθου
- ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: Στις φλόγες Ι.Χ στην ανατολική Θεσσαλονίκη
- Αλλαξε το τοπίο στο «Ναυάγιο» στη Ζάκυνθο -Δραματικές εικόνες & βίντεο από την κατολίσθηση
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Το Ποντικι
- Φεύγουν δύο γνωστοί δημοσιογράφοι από τον ΣΚΑΪ - Κατευθύνονται στο Epsilon
- Έγκυος βρήκε νεκρό αρουραίο στη σούπα της - Ζημιά ύψους 190 εκατ. δολαρίων για εστιατόριο (Video)
- Η απίστευτη στιγμή που αμαξοστοιχία περνάει μέσα από νταλίκα (και δεν είναι σχήμα λόγου) (Video)
- «Παιχνίδια με τη φωτιά» στα Βαλκάνια: «Καμπανάκι» στην ΕΕ για την αλλαγή συνόρων στο Κόσοβο - «Μπορεί να οδηγήσει στον πόλεμο»
- Είναι οριστικό: Αλλάζουν τα smartphones - Τι ετοιμάζουν οι μεγάλες εταιρείες (Photos)
- Νέα τερατώδης γκάφα του Τραμπ: Αμφισβητεί τον αριθμό των θυμάτων στο Πουέρτο Ρίκο
- Η COSMOTE Μεγάλος Χορηγός του Φεστιβάλ «Π100- Πλανήτης Τεχνόπολη»
- Ξύρισμα – Ερεθισμός: 7 συμβουλές για να μην έχετε πρόβλημα από το ξυραφάκι

- Τελευταία Νέα Το Ποντικι
- Ξύρισμα – Ερεθισμός: 7 συμβουλές για να μην έχετε πρόβλημα από το ξυραφάκι
- Είναι οριστικό: Αλλάζουν τα smartphones - Τι ετοιμάζουν οι μεγάλες εταιρείες (Photos)
- Η απίστευτη στιγμή που αμαξοστοιχία περνάει μέσα από νταλίκα (και δεν είναι σχήμα λόγου) (Video)
- Έγκυος βρήκε νεκρό αρουραίο στη σούπα της - Ζημιά ύψους 190 εκατ. δολαρίων για εστιατόριο (Video)
- Νέα τερατώδης γκάφα του Τραμπ: Αμφισβητεί τον αριθμό των θυμάτων στο Πουέρτο Ρίκο
- Πρεμιέρα για το Masterchef Junior: Τα πρώτα πλάνα και τα δάκρυα – Τι λένε οι κριτές (Photos-Video)
- ΣτΕ για ΕΦΚΑ: Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξουν διατάξεις
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Πρεσβευτής Μ. Βρετανίας: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, η δυναμική παρουσία των ΗΠΑ στη ΔΕΘ
- Νέα τριμερής Αιγύπτου – Κύπρου – Ελλάδας – Στην Λευκωσία ο Κοτζιάς
- Συγκίνηση στο My Style Rocks- Παίκτρια που έχασε τον πατέρα της έβαλε τα κλάματα
- Το πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από και προς τα Χανιά -Από 13 Σεπτεμβρίου
- Νεκρός 28χρονος κατά τη διάρκεια εργασιών ανάδευσης μούστου σε οινοποιείο
- ΣτΕ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο τροποποίησης του ΕΦΚΑ
- NBA: Χειρουργίο για τον Γουεστμπρουκ - «Πονοκέφαλος» για τους Θάντερ
- Χρηματιστήριο: Ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές
- Τραγωδία στην Πέλλα: 28χρονος «έσβησε» την ώρα που εργαζόταν στο οινοποιείο του