Ξεκινούν την Τρίτη οι εμβολιασμοί στην περιφέρεια

ΕΛΛAΔΑ

 

Την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, ξεκινούν οι εμβολιασμοί κατά της Covid-19 των υγειονομικών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, Πατρών, Λάρισας και Ιωαννίνων.

Το σχέδιο «Ελευθερία» είναι σε πλήρη εφαρμογή μετά την πρώτη επιτυχημένη ημέρα εμβολιασμού, καθώς εμβολιάστηκαν 250 υγειονομικοί, οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής στη μάχης κατά του

κορωνοϊού, 50 σε κάθε νοσοκομείο αναφοράς. 

Οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα θα ξεκινήσουν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων θα εμβολιαστεί ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΑΧΕΠΑ ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας από μεθαύριο Τετάρτη και ως το τέλος Μαρτίου μόνο από την Pfizer-BioNTech θα παραλάβει 1,2 εκατ. δόσεις, ενώ θα ακολουθήσει η προμήθεια εμβολίων από συνολικά έξι εταιρείες με βάση τις συμφωνίες που υπέγραψε η Κομισιόν για λογαριασμό των 27 χωρών-μελών της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό, μετά το πολιτικό προσωπικό, τους υγειονομικούς, το προσωπικό κοινωνικών υπηρεσιών και τους φιλοξενούμενους σε δομές φροντίδας, σειρά έχουν:

οι άνω των 70 ετών,οι ασθενείς με νοσήματα που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες ανεξαρτήτως ηλικίαςτο προσωπικό σε κρίσιμες λειτουργίες του ΚράτουςεμβόλιοΚορωνοϊόςεμβολιασμόςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα