Ξανά στο πλευρό της κυβέρνησης ο Λοβέρδος: «Ναι» στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές – «Αντιπολίτευση παλαιολιθική»

Στο πλευρό της κυβέρνησης τάσσεται για μία ακόμη φορά ο Ανδρέας Λοβέρδος, αυτή τη φορά εκφράζοντας τη συμφωνία του στην τροπολογία για την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές.

Αν και η κυβερνητική «βόμβα» αιφνιδίασε τα κόμματα που αντέδρασαν με σφοδρότητα, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «μικροκομματικούς σχεδιασμούς» και «πραξικόπημα», ωστόσο ο ίδιος σε δήλωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έσπευσε

να υποστηρίξει πως «περί διευκόλυνσης του ψηφοφόρου πρόκειται» και καταφέρεται, όπως άλλωστε συνηθίζει, εναντίον της αντιπολίτευσης καθώς λέει «όχι» στα αυτονόητα, όπως ισχυρίζεται.

«Η μέθοδος “αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση” οδηγεί νομοτελειακά στην απώλεια της κοινής λογικής», τονίζει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος και κάνει λόγο για «αγωνιώδη προσπάθεια εξεύρεσης προσχημάτων άρνησης μιας αναγκαίας μεταρρύθμισης ή μάλλον δημιουργίας εικόνας περί ύπαρξης αντιπολίτευσης».

Η ανάρτηση του Ανδρέα Λοβέρδου

«Η μέθοδος “αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση” οδηγεί νομοτελειακά στην απώλεια της κοινής λογικής. Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά στην επιστολική ψήφο; Εφόσον θα ισχύσει στις ευρωεκλογές ορθώς να ισχύσει και στις εθνικές εκλογές.

Περί διευκόλυνσης του ψηφοφόρου πρόκειται. Απλά πράγματα.

Με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν σε τρία χρόνια θα υπάρχει και το πλεονέκτημα της τελειοποίησης του συστήματος.

Αντί η αντιπολίτευση να ζητάει και την ψηφιακή συμμετοχή στις εκλογές εμφορείται απο παλαιολιθικές φοβίες και λέει όχι στα αυτονόητα της εποχής.

Προφανώς οι ενστάσεις ως προς την κοινοβουλευτική διαδικασία είναι σωστές αλλά η ένταση της θέσης τους προδίδει αγωνιώδη προσπάθεια εξεύρεσης προσχημάτων άρνησης μιας αναγκαίας μεταρρύθμισης ή μάλλον δημιουργίας εικόνας περί ύπαρξης αντιπολίτευσης».

Διαβάστε επίσης:

Αποστάσεις ΣΥΡΙΖΑ από Πολάκη για το σκίτσο του Μάκρη

Επιστολική ψήφος: Να αναθεωρήσουν ΣΥΡΙΖΑΠΑΣΟΚ τη στάση τους ζήτησε ο Χαρίτσης – Κόντρα με την Κεραμέως

Κουτσούμπας για επιστολική ψήφο: Αντισυνταγματικό νομοσχέδιο – έκτρωμα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξανά, Λοβέρδος, Ναι, – Αντιπολίτευση,xana, loverdos, nai, – antipolitefsi