Βρετανία: Πρώην αστυνομικοί παραδέχονται ότι έστελναν ρατσιστικά μηνύματα για τη Μέγκαν Μαρκλ

Πέντε συνταξιούχοι Βρετανοί αστυνομικοί παραδέχθηκαν την Πέμπτη ότι έστειλαν προσβλητικά και ρατσιστικά μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, τη Δούκισσα του Σάσεξ και άλλους.

Οι άνδρες, όλοι στα 60 τους, συνελήφθησαν μετά από εσωτερική έρευνα της αστυνομίας, η οποία προκλήθηκε από ρεπορτάζ του BBC.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν σε μια κλειστή ομάδα του WhatsApp

αναφέρονταν στον Χάρι και τη σύζυγό του Μέγκαν, καθώς και στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη σύζυγό του, Κέιτ, καθώς και στην αείμνηστη Βασίλισσα Ελισάβετ Β και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο .

Μερικά μηνύματα ανέφεραν επίσης τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Ρίσι Σουνάκ, και υπουργούς της κυβέρνησής του.

Ο πρώην αστυνομικοί παραδέχθηκαν την ενοχή τους στο Δικαστήριο του Westminster του Λονδίνου ότι έστειλαν μέσω δημόσιας επικοινωνίας χονδροειδώς προσβλητικά ρατσιστικά μηνύματα.

Όλοι είναι πρώην μέλη της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου ενώ έχουν θητεύσει στο τμήμα Κοινοβουλευτικής και Διπλωματικής Προστασίας, που φρουρεί πολιτικούς και διπλωμάτες.

Η Αστυνομία ξεκαθάρισε ότι κανένας από τους υπόπτους δεν ήταν αστυνομικός όταν έστειλαν τα μηνύματα μεταξύ 2020 και 2022.

Ένας έκτος πρώην αξιωματικός, αρνήθηκε την ίδια κατηγορία και πρόκειται να δικαστεί στις 6 Νοεμβρίου.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Χάρι, τον εγγονό της βασίλισσας, στο Κάστρο του Ουίνδσορ το 2018.

Στις αρχές του 2020, αποχώρησαν από τα βασιλικά καθήκοντα και έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο, επικαλούμενοι, όπως είπαν, αφόρητη παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους και ρατσιστικές συμπεριφορές των βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης:

Kissgate: Μήνυση της εισαγγελίας κατά του Λουίς Ρουμπιάλες για σεξουαλική επίθεση και εξαναγκασμό

Κίνα: Πλημμύρισε το Χονγκ Κονγκ – Πλήττεται από τις χειρότερες βροχοπτώσεις εδώ και 140 χρόνια (videos)

Έλον Μασκ: Ποιος είναι ο ρόλος του στον πόλεμο της Ουκρανίας; – Οι αποκαλύψεις του βιογράφου Γουόλτερ Άιζακσον (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα