Βρετανία: Η ιστορία ενός 47χρονου που από πάμπλουτος επιχειρηματίας, βρέθηκε εθισμένος στα ναρκωτικά και κατέληξε στη φυλακή

Ο Ντόμινικ Χάντσον ήταν κάποτε ένας επιχειρηματίας που η περιουσία του υπολογιζόταν ότι υπερέβαινε το ένα εκατομμύριο λίρες, αλλά έφτασε να ζητιανεύει στους δρόμους, υποφέροντας από τον εθισμό του στην ηρωίνη και τώρα πλέον είναι στη φυλακή, γιατί καταδικάστηκε για απρόκλητη επίθεση σε έναν άνδρα.

Ο 47χρονος Χάντσον επιτέθηκε στον Νιλ ΜακΚαν, μπροστά στην 12χρονη κόρη του, επειδή το θύμα έκανε παρατήρηση στον δράστη και σε ένα άλλο φίλο του, όταν τους είδε να συμπεριφέρονται απειλητικά εναντίον δύο γυναικών σε δρόμο του Μάντσεστερ.

Το περιστατικό έγινε τον περασμένο Αύγουστο, καθώς

ο ΜακΚαν επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με την 12χρονη κόρη του. Είδε τον Χάντσον και ένα φίλο του, να επιτίθενται εναντίον δύο γυναικών και επιχείρησε να τους σταματήσει. Οι δύο επιτέθηκαν απρόκλητα στον Μακ Καν και του προκάλεσαν τραύματα στο πρόσωπο με αιχμηρό αντικείμενο. Τα τραύματα στο πρόσωπο ήταν τόσο σοβαρά ώστε αρχικά είχε δυσκολίες να χαμογελάσει, ακόμα και να μιλήσει.

Η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια και ο ΜακΚαν με τον φίλο του καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 40 μηνών ο καθένας.

Η αστυνομία εντόπισε τους δράστες της επίθεσης γρήγορα, ενώ το θύμα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι πλέον δεν αισθάνεται ασφαλής ούτε στο σπίτι του. «Η επίθεση αυτή επηρέασε τις πανεπιστημιακές μελέτες μου και αισθάνομαι άγχος ακόμα κι όταν πηγαίνω την κόρη μου στο σχολείο. Δεν μπορώ να πάω στο κρεβάτι αν δεν είναι κλειδωμένη η πόρτα του σπιτιού . Δεν αισθάνομαι ασφαλής», κατέθεσε στο δικαστήριο ο ΜακΚαν.

Ο Ντόμινικ Χάντσον δήλωσε από την πλευρά του ότι όταν έγινε το επεισόδιο προσπαθούσε να απεξαρτηθεί από την ηρωίνη και γι αυτό υποστήριξε ότι δεν θυμάται τίποτα για όσα συνέβησαν.

Ο πρώην εκατομμυριούχος επιχειρηματίας συνήθιζε να κάνει διακοπές στις Φιλιππίνες και στη Μαγιόρκα, ώσπου το 2010 η επιχείρησή του κατέρρευσε. Μέχρι το 2016 ήταν ήδη εθισμένος στα ναρκωτικά και παράλληλα κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ. Η σύζυγός του τον εγκατέλειψε και ο ίδιος από το επιχειρείν βρέθηκε στο δρόμο, όπου ζητιάνευε για να πάρει τη δόση του.

Ο δικηγόρος του, Πάτρικ Μπάκλεϊ δήλωσε στο δικαστήριο: «κάποτε ο κ. Χάντσον ήταν ένας πολύ επιτυχημένος άνθρωπος, με περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες, αλλά από εκεί ψηλά βρέθηκε ξαφνικά στους δρόμους, ζητιανεύοντας για ηρωίνη». Αλλά δεν έπεισε το δικαστήριο, που έστειλε τον Χάντσον στη φυλακή.

Αλλά το πιο ανατριχιαστικό από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι ο Ντόμινικ Χάντσον, που έχει ένα γιο, τον Σον, ευθύνεται και γιατί οδήγησε στον κόσμο της παραβατικότητας το ίδιο το παιδί του. Το 2021 ο Χάντσον είχε καταδικαστεί επειδή βοήθησε τον γιό του να ληστέψει ένα αρτοποιείο – υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε και ο Σον, ο οποίος μπλέχτηκε και με την κοκαϊνη όταν ήταν μόλις 11 χρόνων.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στη Μινεσότα: Τρένο που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε και τυλίχτηκε στις φλόγες – Εκκενώθηκαν σπίτια (Video)

Tetris: Το παιχνίδι φαινόμενο που παραμένει δημοφιλές – Μινιμαλιστικός σχεδιασμός από την ΕΣΣΔ  

Ρωσία: Συνελήφθη για κατασκοπεία ο ανταποκριτής της Wall Street Journal στη Μόσχα (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα