Βουλβοδυνία: Η «αόρατη» ασθένεια που ταλαιπωρεί τη σύντροφο του Damiano David

H βουλβοδυνία είναι άγνωστη ασθένεια για το ευρύ κοινό, όμως οι γυναίκες που ταλαιπωρούνται από τα συμπτώματα της πάθησης αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στη σεξουαλική τους ζωή.

Σύμφωνα με μελέτη που είχε δημοσιευθεί το 2011 στην Αμερικανική Επιθεώρηση Μαιευτικής και Γυναικολογίας, περίπου μία στις δώδεκα γυναίκες εκδηλώνει το χαρακτηριστικό οξύ πόνο, το μούδιασμα και το τσούξιμο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, συγκεκριμένα στην είσοδο του κόλπου.

Στο πλαίσιο μιας νέας μελέτης που εκπονήθηκε από ερευνητές στο Πανεπιστημιακό Κολλέγιο Όσλο-Ακερσούς και το

Πανεπιστήμιο του Όσλο, οκτώ γυναίκες μίλησαν για το πώς επηρεάζει τη ζωή τους η πάθηση.

Η βασικότερη δυσκολία που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες, ηλικίας 23 έως 32 ετών, ήταν η σεξουαλική επαφή.

Τα βαθύτερα αίτια της βουλβοδυνίας παραμένουν ακόμη και σήμερα άγνωστα, ωστόσο η πάθηση έχει συνδεθεί με τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια μυκητίασης στο παρελθόν.

Δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια οριστική θεραπεία για τη βουλβοδυνία. Οι στρατηγικές διαχείρισης που συνιστούν οι ειδικοί περιλαμβάνουν τη μυϊκή χαλάρωση, τη συμβουλευτική (με σεξολόγο και/ή φυσικοθεραπευτή) ή τη χειρουργική επέμβαση, εάν το περιστατικό είναι σοβαρό.

Damiano David: Η εξομολόγηση της συντρόφου του για την ασθένεια

Τον Φεβρουάριο, η σύντροφος του Damiano David με ένα μακροσκελές κείμενο στο Instagram και με μια φωτογραφία της στην οποία φοράει λευκά εσώρουχα, εξήγησε πώς ακριβώς ένιωθε όταν έμαθε τι ακριβώς έχει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgia Soleri (@giorgiasoleri_)

«Όταν διαγνώσθηκα με αυτή την ασθένεια δεν ήξερα πόσο θα άλλαζε τη ζωή μου. Μεταξύ των πολλών απαγορεύσεων που έπρεπε να αποδεχθώ, ήταν και το να μη φορέσω ξανά εσώρουχα, που δεν ήταν λευκά ή βαμβακερά. Για εμένα αυτό στην αρχή σήμαινε πως θα σταματήσω να νιώθω σέξι ή ελκυστική. Μπορεί να ακούγεται κάπως επιπόλαιο, αλλά εκείνη τη στιγμή ένιωσα πως χάνω κάτι από την κανονικότητά μου. Αν μου έχει διδάξει κάτι αυτή η ασθένεια, είναι το ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη. Από το «γιατί σε εμένα», πήγα στο επίπεδο της αποδοχής. Πλέον νιώθω σέξι ακόμη και με τα εσώρουχα της γιαγιάς», είχε γράψει η Giorgia Soleri.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgia Soleri (@giorgiasoleri_)

«Έχω ακούσει πολλά. Το ότι είμαι τρελή, ανήσυχη, λέω ψέματα, μέχρι ότι φοβάμαι το σεξ και ότι πρέπει να αυνανίζομαι περισσότερο. Το χειρότερο κομμάτι της ασθένειας είναι η ακραία μοναξιά στην οποία μπαίνεις, όταν το βιώσεις. Κρίνεσαι από τους γύρω σου και μπορείς να παρεξηγηθείς πολύ εύκολα. Μαθαίνεις να θεωρείς τον πόνο αυτονόητο και απλά συνεχίζεις την καθημερινότητά σου. Δεν φοράς πλέον σφιχτά τζιν, καλσόν, δεν τρως όξινα τρόφιμα, δεν πίνες αλκοόλ, μαθαίνεις να ζεις χωρίς σάκχαρα, χωρίς ξενύχτι. Ακόμη και ο προγραμματισμός των διακοπών σου γίνεται εφιάλτης», έγραψε σε άλλη της ανάρτηση η σύντροφος του Damiano David.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giorgia Soleri (@giorgiasoleri_)

Ειδήσεις σήμερα

Καρδιά – Χοληστερίνη: Ο ξηρός καρπός που κάνει «θαύματα»!

Φρέσκα ψάρια: 7 μυστικά για να τα ξεχωρίζετε από τον πάγκο

Γάλα: Ποια η επίδρασή του στη χοληστερίνη

Keywords
Τυχαία Θέματα