Βουλή: Πότε θα γίνει η συζήτηση για τις παρακολουθήσεις – Με στρατηγική «2015» το Μαξίμου για την εξεταστική

Έντονο πολιτικό ενδιαφέρον θα έχει η Βουλή την εβδομάδα που μας έρχεται καθώς οι παρακολουθήσεις θα είναι στο επίκεντρο.

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Θα προσκληθούν σίγουρα ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων. Παράλληλα η επιτροπή θα

αποφασίσει και τον διορισμό του νέου Διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη. Ίσως τοποθετηθεί και ο ίδιος για τις εξελίξεις. 

Αυτό που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί είναι η ημερομηνία διεξαγωγής της προ ημερησίας συζήτησης που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα αποφασιστεί την ερχόμενη Δευτέρα από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Την ίδια ώρα αναμένεται και η συλλογή των υπογραφών για την επίσημη κατάθεση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, για την οποία έχει συμφωνήσει ήδη η κυβέρνηση.

Το κλειδί είναι σε όλη τη συζήτηση ότι η κυβέρνηση – όπως όλα δείχνουν – θα ζητήσει η έρευνα να έχει βάθος δεκαετίας και θα κινηθεί με «στρατηγική 2015» πάνω στο ζήτημα. Με λίγα λόγια σκοπός της κυβέρνησης είναι να περιλαμβάνεται στην εξεταστική η περίοδος της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα εξεταστούν οι καταγγελίες του ΚΚΕ και του Παναγιώτη Λαφαζάνη ενώ δεν αποκλείεται να μιλήσει στην επιτροπή και ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Διαβάστε επίσης:

Τι απαντούν τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο ΠΑΣΟΚ για την ΕΥΠ

Σκέρτσος: Το κυβερνητικό σχέδιο για τη στέγη και οι δηλώσεις Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Χατζηδάκης: Πότε ξεκινά η διαδικασία για την αύξηση του κατώτατου μισθού – «Δεν είμαστε της σχολής “δώστα όλα”» (videos)

Keywords
Τυχαία Θέματα