Βουλή: LIVE η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο – Ένσταση αντισυνταγματικότητας κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Ένσταση αντισυνταγματικότητας έναντι του άρθρου 15 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που αφορά στο ελάχιστο ποσό καθαρού εισοδήματος από την άσκηση ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η προτεινόμενη διάταξη αντίκεται στο άρθρο που αφορά στην αρχή της ισότητας», ανέφερε αναπτύσσοντας την ένσταση ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος για να προσθέσει ότι οι μισθωτοί και οι μη μισθωτοί έχουν διαφορετική

απασχόληση. «Τα έσοδα των μισθωτών χαρακτηρίζονται από σταθερότητα, σε αντίθεση με τους μη μισθωτούς, τα έσοδα των οποίων συναρτώνται από πλήθος παραγόντων», είπε.

Από την πλευρά του και ο Νίκος Παππάς επικαλέστηκε τα συμπεράσματα της έκθεσης του επιστημονικού συμβουλίου του κοινοβουλίου για το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.

Ζητήματα αντισυνταγματικότητας εγείρονται και για το ΠΑΣΟΚ με τον Παναγιώτη Δουδωνή να αναφέρει υπάρχει ουσιώδης διαφορά μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών, που καλούνται να πληρώσουν ένα φόρο που δεν ανταποκρίνεται στο πραγματικό τους εισόδημα. Ο κ. Δουδωνής έκανε λόγο για σκανδαλώδη εύνοια της κυβέρνησης υπέρ εκείνων που φοροδιαφεύγουν, τονίζοντας ότι την ίδια ώρα αφήνει εκτός αγοράς «μικρούς, φτωχούς και μικρομεσαίους».

Σύμφωνα πάντως, με την έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν συμβαδίζει με δύο αποφάσεις του ΣτΕ, με τις οποίες κρίθηκε ότι οι μισθωτοί και οι μη μισθωτοί τελούν υπό «ουσιωδώς διαφορετικές συνθήκες απασχολήσεως και παραγωγής εισοδήματος».

Παρακολουθήστε σε ζωντανή μετάδοση τη συζήτηση:

Τη συζήτηση επί του νομοσχεδίου, έχει προσέλθει να παρακολουθήσει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ενώ ανακοινώθηκε στην ολομέλεια η συγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά».

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, δεδομένου και του ενδιαφέροντος πολλών βουλευτών να πάρουν τον λόγο.

Όπως ανέφερε ο προεδρεύων Αθανάσιος Μπούρας, στον κατάλογο των ομιλητών έχουν εγγραφεί περίπου 90 βουλευτές.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωβαρόμετρο: Το 73% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα έχει ωφεληθεί από την ένταξη στην ΕΕ

Απεργία: Χωρίς ταξί και σήμερα

Καιρός: Κακοκαιρίας σύνεχεια με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πού θα χιονίσει

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βουλή, LIVE, – Ένσταση, ΣΥΡΙΖΑ,vouli, LIVE, – enstasi, syriza