Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια στο θρόνο, η συγκίνηση και η συνάντηση κορυφής… (Photos/Videos)

Συγκινήθηκε έντονα η βασίλισσα Ελισάβετ βλέποντας την αγάπη προς το πρόσωπό της που εκφράστηκε με κάθε τρόπο στο τετραήμερο των εκδηλώσεων για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο και άνθρωποι του παλατιού λένε πως κατέβαλε προσπάθεια για να μην δακρύσει μπροστά στους υπηκόους της. Αλλά την παράσταση την έκλεψε άλλος…..

Η βασίλισσα εμφανίστηκε έντονα φορτισμένη στο τέλος των εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια από την άνοδό της στον θρόνο και άνθρωποι που την γνωρίζουν λένε πως σχεδόν έκλεισε τα μάτια για να αποφύγει το ξέσπασμα…

Η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία της Βρετανίας

εμφανίστηκε για τρία λεπτά στο μπαλκόνι έχοντας δίπλα της τους διαδόχους της: τον πρίγκιπα Κάρολο με την Καμίλα, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κέιτ, τον νεαρό πρίγκιπα Τζορτζ, και τα μικρότερα αδέλφια του, Σαρλότ και Λούις.

Μια ανθρώπινη στιγμή από την εμφάνιση της βασίλισσας στο μπαλκόνι, ήταν όταν το πλήθος τραγουδούσε το God Save the Queen, η 96χρονη Ελισάβετ έσκυψε και κάτι ψιθύρισε στον δισέγγονό της, τον Τζορτζ.

Ένας από αυτούς που ξέρουν να διαβάζουν τα χείλη, είπε στην Mirror ότι η βασίλισσα έδειξε να αιφνιδιάζεται από το πλήθος και τα όσα έβλεπε και είπε χαμογελώντας στον νεαρό πρίγκιπα: «Ω! μα όλα είναι τόσο λαμπρά!»

Ο Λούις που έκλεψε την παράσταση

Αλλά την παράσταση (και τις καρδιές των Βρετανών) την έκλεψε ένας τετράχρονος: Ο λόγος για τον πρίγκιπα Λούις, γιο του Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, ο οποίος με τις γκριμάτσες του έγινε το θέμα συζήτησης όλων των Βρετανών.

Ο χαριτωμένος πιτσιρικάς πραγματικά έκανε σόου, είτε βρισκόταν δίπλα στην προγιαγιά του, την βασίλισσα Ελισάβετ, είτε δίπλα στην μητέρα του.

Πότε χασμουριόταν και έβγαζε γλώσσα, πότε σήκωνε τα χεράκια του στον ουρανό. Κάποια στιγμή οι ζητωκραυγές του πλήθους ήταν τόσο έντονες που σκέπασε τ΄ αφτάκια του με τα χέρια του και σε μια άλλη στιγμή «συνελήφθη» να … φιμώνει την μαμά του με το χεράκι του.

Μπορεί να μην ακολούθησε το πρωτόκολλο, αλλά σίγουρα κέρδισε καρδιές ο πρίγκιπας Λούις.

Η διακριτική αποχώρηση των Σάσεξ

Διακριτικές αποστάσεις από τα φώτα της δημοσιότητας τήρησαν ο Χάρι και η Μέγκαν, οι οποίοι έφυγαν από το Λονδίνο μία ώρα πριν αρχίσει το πάρτι προς τιμή της βασίλισσας.

Ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ επέστρεψαν στη Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια και δεν έχασαν την εμφάνιση της βασίλισσας το μπαλκόνι του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Ο Χάρι και η Μέγκαν πήγαν στην λειτουργία που έγινε στον καθεδρικό ναό, αλλά απουσίασαν από τις περισσότερες βασικές εκδηλώσεις του τετραημέρου. Το ζευγάρι επέστρεψε στις ΗΠΑ με ιδιωτικό τζετ, μαζί με τα παιδιά τους, τη Λίλιμπετ και τον Άρτσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χάρι και η Μέγκαν δεν είχαν κάποιον επίσημο ρόλο στις εορταστικές εκδηλώσεις, αφού οι ίδιοι αποποιήθηκαν τις βασιλικές τιμές.

Η συνάντηση κορυφής Ελισάβετ-Πάντιγκτον

Όσο για την Ελισάβετ, μπορεί να απουσίασε από κάποιες εκδηλώσεις, αλλά αυτή η εμφάνιση που συζητήθηκε περισσότερο απ΄ όλες ήταν … κινηματογραφική.

Το Σάββατο δεν πήγε η ίδια στη συναυλία που δόθηκε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, αλλά προβλήθηκε ένα σύντομο φιλμ, όπου η βασίλισσα έπαιρνε το τσάι της με τον … Πάντινγκτον.

Ήταν σίγουρα μια από τις κορυφαίες στιγμές των εκδηλώσεων, που θα τις συζητούν για πολλά χρόνια όλοι οι Βρετανοί.

Διαβάστε επίσης

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Λούτσα – Χωρίς ενεργό μέτωπο (Video/Photos)

Πανελλήνιες 2022: Αναμενόμενα τα θέματα στα Αρχαία – Για καλά διαβασμένους σε Μαθηματικά και Βιολογία (Video)

Ανταρσία στο Λονδίνο: Πρόταση δυσπιστίας κατά του Μπόρις Τζόνσον, από τους ίδιους τους βουλευτές του (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα