Βαρουφάκης: «Πρόωρες» οι φήμες για παραίτησή μου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαψεύδει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, πληροφορίες για επικείμενη παραίτησή του, αφήνοντας ωστόσο, για πρώτη φορά, «παράθυρο» για έξοδό του από το κυβερνητικό σχήμα στο μέλλον.

«Οι φήμες για επικείμενη παραίτησή μου είναι (για πολλοστή φορά) κατάφωρα πρόωρες...», έγραψε ο υπουργός Οικονομικών στο twitter, με την επιλογή της λέξης «πρόωρες» αντί του «αναληθείς» ή «ψευδείς» να γεννά ερωτηματικά για το μέλλον του Γιάνη Βαρουφάκη στο «τιμόνι» του ΥΠΟΙΚ.

Rumours

of my impending resignation are (for the umpteenth time) grossly premature...

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) May 31, 2015

Λίγο αργότερα, με δεύτερο tweet, ο υπουργός Οικονομικών παραφράζει τον γνωστό οικονομολόγο Τζον Μέυναρντ Κέυνς, γράφοντας: «Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί. Τ.Μ.Κέινς (μεσοπρόθεσμα, εκείνοι που νοσταλγούν τις μέρες της τρόικα είναι κολλημένοι μαζί μου ως υπουργό Οικονομικών)».

@nikimoza1 "In the long run we are all dead." J.M.Keynes. (In the medium run, those nostalgic of the troika days are stuck with me @ FinMin)

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) May 31, 2015

Δημοσιεύματα σε διαδικτυακούς ιστότοπους έκαναν λόγο για επικείμενη απομάκρυνση του Γ. Βαρουφάκη από το ΥΠΟΙΚ λόγω της επιλογής της Έλενας Παναρίτη για τη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, επιλογή που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εντός κι εκτός κυβέρνησης.

ΒαρουφάκηςπρόωρεςφήμεςπαραίτησηΥΠΟΙΚΠαναρίτηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα