Βαρουφάκης: Επί υπουργίας μου ο «κορεάτης Κιμ» δεν πήρε ούτε ένα ευρώ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Επί υπουργίας μου ο κ. Kim δεν υπέγραψε σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, ούτε και είχε απολαβές». Αυτό υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν γνωρίζει τη συνέβη μετά την 6η Ιουλίου του 2015, οπότε και αντικαταστάθηκε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τα όσα ακούγονται για την αμοιβή του τεχνικού συμβούλου του ελληνικού ΥΠΟΙΚ ο Γ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ζήτησε από τον Κιμ «να εργαστεί αμμισθί τους πρώτους

μήνες της σκληρής διαπραγμάτευσης έως ότου οι υπηρεσίες μελετήσουν και συντάξουν την βέλτιστη σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και μιας ομάδας τεχνικών συμβούλων, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου. Ο κ. Kim συμφώνησε και έτσι προχώρησε η συνεργασία μας. Μέχρι την 6η Ιουλίου η σύμβαση δεν είχε υπογραφτεί και ο κ. Kim δεν είχε τις παραμικρές αποδοχές πέραν της κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και διαμονής του στην Αθήνα και στο εξωτερικό κατά την διάρκεια αποστολών στις οποίες συμμετείχε (δαπάνες που έχουν καταγραφτεί λεπτομερώς στην «Διαύγεια» και έχουν κατατεθεί στο Κοινοβούλιο)».

Σημειώνεται ότι η Νέα Δημοκρατία επανέφερε το θέμα στη Βουλή, με ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η αξιωματική αντιπολίτευση επικαλείται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η αμοιβή του Κιμ ήταν 370.000 ευρώ.

«Μέχρι σήμερα ο συγκεκριμένος ιδιώτης έχει συμμετάσχει στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, σε συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, στη σύσκεψη των τεχνικών κλιμακίων σε ξενοδοχείο της Αθήνας, σε συνάντηση στις 30 Σεπτεμβρίου μαζί σας και τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στις 14 Οκτωβρίου, σε συνάντηση δική σας με τους κ.κ. Σόιμπλε και Ντάισελμπλουμ. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει απαντηθεί επίσημα από την Ελληνική Κυβέρνηση εάν ο συγκεκριμένος κύριος συνδέεται θεσμικά με την Ελληνική Κυβέρνηση ως σύμβουλός της και εάν καταβάλλεται αμοιβή και ποιο το ύψος αυτής», αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης.

ΚακλαμάνηςΒουλήΚιμσύμβουλοςΒαρουφάκηςαμοιβήHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα