Σε τρεις άξονες το σχέδιο αναπτυξιακής στρατηγικής

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεδρίασε χθες Δευτέρα, το Κυβερνητικό Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και αποφάσισε τους τρεις άξονες αναπτυξιακής στρατηγικής, οι οποίοι θα παρουσιαστούν στους επικεφαλής των θεσμών μετά το Πάσχα.

Επίσης, βαίνουν προς το στάδιο της ολοκλήρωσης η σύσταση του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, η νομοθέτηση και η εφαρμογή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και η ίδρυση του Αναπτυξιακού Ταμείου, σύμφωνα με το Κυβερνητικό Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Πιο

συγκεκριμένα, το πλαίσιο που υιοθετήθηκε αποτελείται από τρία βασικά σημεία:

1. Το πρώτο αποτυπώνει το εγχώριο και διεθνές μακροοικονομικό περιβάλλον, καθώς και το δημοσιονομικό πλαίσιο στη βάση των οποίων εντάσσεται ο Αναπτυξιακός Σχεδιασμός.

2. Το δεύτερο θέτει έξι βασικούς στόχους για την ανάπτυξη:

αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας,εκσυγχρονισμό του κράτους και της δημόσιας διοίκησης,αύξηση της απασχόλησης,διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής,βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, προώθηση εξαγωγών και επενδύσεων,αξιοποίηση πηγών και εργαλείων χρηματοδότησης.

3. Το τρίτο περιλαμβάνει προτάσεις σχεδιασμού για επτά επιμέρους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας:

πρωτογενής τομέας,μεταποίηση,κατασκευές και διαχείριση ακίνητης περιουσίας,ενέργεια, εξοικονόμηση και δίκτυατουρισμός,ναυτιλία, μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα,πληροφορική και τηλεπικοινωνίες.ΚΥΣΟΙΠανάπτυξηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα