Τσίπρας: Σκεφτόμαστε να κάνουμε αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη

Πολιτική

Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αύξηση αυτή

θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%.

Για το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μπροστά τη ΝΔ διαφορά ο πρωθυπουργός απάντησε ότι οι δημοσκοπήσεις στις 3 εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 έπεσαν έξω και προέτρεψε να μην προδικάζουν κάποιοι τη λαϊκή ετυμηγορία. Σε σχέση με το πλαίσιο των ευρωεκλογών σημείωσε πώς όταν ο αντίπαλος έχει προσδώσει κεντρικό πολιτικό χαρακτήρα, δε θα μπορούσε να μη σηκώσει το γάντι.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε τι θα συμβεί, αν ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει, κατ΄αναλογία των όσων συνέβησαν το 2014, όταν η ΝΔ έχασε στις ευρωεκλογές με 4 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για λαϊκή απονομιμοποίηση και ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Κάρολο Παπούλια προκειμένου να ζητήσει εκλογές. Απάντησε ότι προφανώς η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόγραμμά του, αλλά σημείωσε πως "αν την επόμενη μέρα έχουμε ένα συσχετισμό που δίνει επιβράβευση στο κόμμα της ΝΔ, βεβαίως το σχέδιο αυτό και τα μέτρα αυτά δε θα έχουν λαϊκή νομιμοποίηση".

Στο ερώτημα αν θα προκληθούν και άμεσες πολιτικές εξελίξεις ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι "είναι τόσο μικρό το χρονικό διάστημα που δεν έχει σημασία" Και εξήγησε ότι το 2014 η περίπτωση ήταν διαφορετική: " το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ακόμη μπροστά της δύο χρόνια και αυτό που ζήτησα ήταν να μη λάβει αποφάσεις χωρίς να λαμβάνει υπόψη την πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα, άρα είχε ένα νόημα να μιλήσει κανείς για επίσπευση".

ΤσίπραςσύνταξηαύξησηHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα