Τσίπρας: Επίσκεψη – μήνυμα στις Σέρρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας

Τις Σέρρες επισκέπτεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας όπου θα πραγματοποιήσει περιοδεία ξεκινώντας από κεντρικό σημείο της πόλης και θα συνομιλήσει με πολίτες.

Οι Σέρρες, υπενθυμίζεται είναι η μία από τις τρεις περιφέρειες που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να είναι υποψήφιος, άλλωστε η Κουμουνδούρου έχει από καιρό δηλώσει

ότι οι δύσκολες περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας δεν αποτελούν «ταμπού» και η πρόθεση είναι ο Αλέξης Τσίπρας να επισκεφτεί όσες περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης μπορεί.

Ωστόσο, οι Σέρρες δεν είναι απλώς ένα δεξιό «κάστρο», αλλά επιπλέον ένα «καραμανλικό κάστρο» στο οποίο κατέρχεται υποψήφιος ο πρώην υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ. Καραμανλής. Ο Αλέξης Τσίπρας κατεβαίνει απέναντι σε αυτή την υποψηφιότητα, όπως σαφώς άφησε να εννοηθεί λέγοντας τις προηγούμενες μέρες, πως επέλεξε τις Σέρρες «για να μην ξεχαστούν τα Τέμπη», ενώ επιπλέον σημείωσε πως δεν θεωρεί πως υπάρχουν κάστρα (που δεν μπορούν να «αλωθούν»).

Μιλώντας την Κυριακή το πρωί στο Mega (Στ. Γκαντώνα- Ντ. Σιωμόπουλος) ο ίδιος παραδέχτηκε πως η επιλογή αυτή έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: «ο συμβολισμός της δικής μου παρουσίας εκεί είναι ότι η πολιτική δεν είναι μια υπόθεση οικογενειών, γόνων, τζακιών. Και στη Νέα Δημοκρατία επίσης υπάρχουν αξιόλογοι πολιτικοί, οι οποίοι τυγχάνει να μην είναι εκπρόσωποι μεγάλων οικογενειών. Δεν έχει κάποιο προσωπικό χαρακτήρα αυτό, έχει όμως την απόφαση τη δική μου να μην αφήσω να ξεχαστεί αυτή η υπόθεση». Μάλιστα, ανέφερε πως η παραίτηση Κ.Αχ. Καραμανλή φάνηκε πως ήταν υποκριτική και πως ζύγισε το γεγονός ότι πηγαίναμε σε εκλογές, εν τούτοις είπε υπάρχουν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και αναφέρθηκε στο «ρουσφέτι» προς τον μοιραίο σταθμάρχη και την υπουργική απόφαση Καραμανλή που στην συνέχεια νομιμοποίησε την παράνομη μετάταξη.

Αύριο, ο Αλέξης Τσίπρας «επιστρέφει» στο Λαύριο, όπου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα την Παρασκευή. Το πρόγραμμα, το οποίο θα τιτλοφορείται «Συμβόλαιο για την αλλαγή» περιλαμβάνει τις άμεσες και επείγουσες παρεμβάσεις στις οποίες θα προχωρήσει η προοδευτική κυβέρνηση από την επομένη της ανάληψης των κυβερνητικών καθηκόντων της, το λεγόμενο «πρόγραμμα των 50 ημερών». Περιλαμβάνει επίσης συνολικά τις παρεμβάσεις ανά τομέα σε βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

«Ο Βαρουφάκης να κουβεντιάσει για τη Δήμητρα με τον φίλο του τον Σόιμπλε»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει σαφές πως το πρόγραμμα αυτό αποτελεί και τη βάση συζήτησης για προγραμματικές συγκλίσεις με τις προοδευτικές δυνάμεις στη πλαίσιο της πρόσκλησης για μετεκλογική συνεργασία με στόχο το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης που θα ανοίξει τον δρόμο για την πολιτική αλλαγή.

Όσον αφορά τις συνεργασίες στην συνέντευξή του στο Mega, τόνισε πως ζητά ισχυρή εντολή στην κάλπη της 21ης Μαΐου και πως δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου, καθώς το 1ο με το 3ο κόμμα μπορούν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Όσον αφορά τη γνωστή θέση Ανδρουλάκη περί τρίτου προσώπου για την πρωθυπουργία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αναφέρθηκε στο αν θα μπορεί ή όχι, ανάλογα με την εκλογική του δύναμη, να το θέσει στο τραπέζι ο Νίκος Ανδρουλάκης, δεν άφησε ωστόσο να εννοηθεί πως θα το δεχτεί. Από εκεί και πέρα παρέπεμψε σε συζήτηση πάνω στο πρόγραμμα που θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας αφενός ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει πει για σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και αφετέρου πως δεν πρέπει να δοθεί το μήνυμα πως η απλή αναλογική είναι ένα σύστημα όπου «γίνονται συνεννοήσεις κάτω απ’ το τραπέζι».

Αναφορικά με τον Γιάνη Βαρουφάκη και το σχέδιο για το σύστημα πληρωμών «Δήμητρα», ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να επανέρχεται αλλά ούτε να αποκλείει τα περί ψήφου ανοχής, απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε προοπτική συζήτηση επί σχεδίων που όπως είπε δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και άφησε αιχμές για τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 λέγοντας: «Αν θέλει να συζητήσει ο κ. Βαρουφάκης τέτοιου είδους σχέδια, να πάει να βρει τον κ. Σόιμπλε που ήταν φίλος του να τα κουβεντιάσουν μαζί. Αυτό δεν αφορά το αύριο της χώρας ούτε το σήμερα της χώρας. Και δεν αφορά προφανώς καμία προοδευτική κυβέρνηση αυτό. Διότι δεν είναι προοδευτικό σχέδιο αυτό, αυτό, είναι ένα σχέδιο βαθιά συντηρητικό».

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης στο ΟΡΕΝ: «Ο Τσίπρας θέλει να το “παίζει δίπορτο”» (videos)

Εκλογές 2023: Σήμερα η απόφαση του Αρείου Πάγου για Κασιδιάρη και Κανελλόπουλο

ΣΥΡΙΖΑ για επίθεση σε Πλεύρη: «Η καταδίκη μας είναι διαχρονική και αδιαπραγμάτευτη»

Keywords
Τυχαία Θέματα