Τσακαλώτος: Το φθινόπωρο η σύμβαση για το Ελληνικό στη Βουλή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην εκτίμηση ότι το φθινόπωρο θα φτάσει στη Βουλή η σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού προχώρησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

«Θεωρώ ότι οι συζητήσεις με τον επενδυτή πρέπει να έχουν τελειώσει μέχρι το φθινόπωρο. Είναι ένας στόχος που είναι αρκετά κοντά και μπορούμε να το κάνουμε», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, αποφεύγοντας

πάντως να μιλήσει για το ακριβές χρονοδιάγραμμα. «Έχω μια ανησυχία ως οικονομολόγος να κάνω προβλέψεις για το πότε θα ολοκληρωθεί το χρονοδιάγραμμα. Ξέρετε το παλιό αστείο ότι οικονομολόγος είναι αυτός που θα σου πει αύριο γιατί αυτό που προέβλεψε χθες δεν έγινε σήμερα…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει θέσει μια σειρά από προαπαιτούμενα προς τον επενδυτή και πως η αρχική σύμβαση βρίσκεται στην φάση της επικαιροποίησης, υποστηρίζοντας ότι με την ολοκλήρωση των σχετικών συζητήσεων στη Βουλή θα κατατεθεί η επικαιροποιημένη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και του επενδυτή.

«Χρειάζεται μια αναδιαπραγμάτευση σε μερικά θέματα. Είναι προς όφελος και την χώρας αλλά και των τοπικών κοινωνιών», ανέφερε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα πρέπει να δρομολογηθεί η διαδικασία για την έκδοση άδειας λειτουργίας καζίνο στην περιοχή, γνωστοποιώντας ότι έχουν απομακρυνθεί από το Ελληνικό οι περισσότεροι από τους 69 χρήστες (ιδιώτες και δημόσιο) ενώ «στο άμεσο προσεχές διάστημα θα δρομολογηθεί η απομάκρυνση και των υπόλοιπων και θα γίνει η μετεγκατάστασή τους» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

ΤσακαλώτοςΕλληνικόHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα