Τρομοκρατική επίθεση κατά μουσουλμάνων- Eπίθεση σε τέμενος του Κεμπέκ

ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, χαρακτήρισε την επίθεση κατά του τεμένους στο Κεμπέκ, ως “τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων.”

“Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ' ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου,” δήλωσε σε ανακοίνωσή του, ο Τριντό.

Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής προσευχής (τοπική ώρα) με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων.

Αναλυτικότερα, πέντε άτομα σκοτώθηκαν από πυρά κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής σε τέμενος στην Πόλη του Κεμπέκ,

σύμφωνα με τον πρόεδρο του τεμένους.

Σύμφωνα με μάρτυρα, τρείς ένοπλοι εισέβαλλαν σε τέμενος με περίπου 40 άτομα και άρχισαν να πυροβολούν, γύρω στις 8:00 μ.μ. τοπικής ώρας χθες (3:00 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα).Δύο άτομα συνελήφθησαν μετά από τους πυροβολισμούς στο τέμενος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας που επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών αλλά αρνήθηκε να δώσει αριθμούς.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο πρακτορείο Reuters, είδε αστυνομία με βαρύ οπλισμό να μπαίνει στο τέμενος μετά το επεισόδιο. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ετιέν Ντογιόν αρνήθηκε να δηλώσει εάν υπήρχε κάποιος ένοπλος στο κτίριο.

Κεμπέκτρομοκρατική επίθεσηηΜουσουλμάνοιτέμενοςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα