Τροχαίο στη Λιβύη: Πολύωρα χειρουργεία για τρία μέλη της ελληνικής αποστολής – Εξιτήριο για πέντε τραυματίες

Σοκαρισμένες παραμένουν οι Ένοπλες Δυνάμεις από τον χαμό των τριών στελεχών τους και των δύο διερμηνέων της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης από το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη.

Τα βλέμματα έχουν στραφεί στους τραυματίες της αποστολής, οι πέντε εξ αυτών, οι οποίοι νοσηλεύονται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας αναμένεται να πάρουν σήμερα εξιτήριο.

Όπως αναφέρει το protothema, οι άλλοι τρεις, οι οποίοι

φέρουν εγκαύματα και κατάγματα υποβλήθηκαν σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις και, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ κανενός η ζωή δεν διατρέχει κίνδυνο.

Στο μεταξύ έχει ξεκινήσει η έρευνα από το ΥΔΕΖΙ (Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας) στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί εισαγγελέας σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στο τραγικό τροχαίο. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, προκύπτει ότι το αγροτικό όχημα το οποίο βρέθηκε να κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας (προσπαθώντας να μεταβεί σε βοηθητική οδό) και συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, έφερε επιπρόσθετη δεξαμενή καυσίμων, χωρητικότητας περίπου 200 λίτρων. Αυτή η λεπτομέρεια είναι και που εξηγεί το γεγονός ότι και τα δύο οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά τη σύγκρουση και καταστράφηκαν ολοσχερώς, προκαλώντας τις ανθρώπινες απώλειες.

Αυτές και πολλές ακόμα απαντήσεις όπως το αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις όπως ανθρωποκτονία κατά συρροή και σωματικές βλάβες κατά συρροή από πρόθεση ή και αμέλεια προσπαθεί να δώσει η έρευνα των εισαγγελικών αρχών -καθώς και η εσωτερική που «τρέχει». Κυρίως όμως θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις στα δεκάδες αναπάντητα «γιατί» των συγγενών των θυμάτων που τόσο άδικα έφυγαν.

Υπενθυμίζεται ότι στο δυστύχημα στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους η Αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου, η Επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού και ο Αρχιλοχίας (ΠΖ) Γιώργος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, καθώς και δύο αδέλφια που παρείχαν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους ως διερμηνείς, ο Φίλιππος και η Άντζελα Μανδαλιού, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, Κανάκη Μανδαλιού.

Τα θύματα ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.

Διαβάστε επίσης:

Μετρό και λεωφορεία: Τέλος το χάρτινο εισιτήριο – Πώς θα γίνεται η πληρωμή

Θεσσαλονίκη: Την έβγαλαν νεκρή από τη θάλασσα…

Καιρός: Συνεχίζεται το… καλοκαιράκι – Πού θα βρέξει

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τροχαίο, Λιβύη, Πολύωρα, – Εξιτήριο,trochaio, livyi, polyora, – exitirio