Τρεις «μνηστήρες» για τη διάσωση της Brooks Brothers - Τι θα γίνει στην Ελλάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

O όμιλος Simon Property Group Inc (με την στήριξη του ομίλου Authentic Brands), η εταιρεία Solitaire Partners και το σχήμα WHO Global εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής τρία επενδυτικά σχήματα για την διάσωση της ιστορικής αμερικανικής φίρμας ανδρικής ένδυσης Brooks Brothers, η οποία

μετά από σχεδόν 200 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας προσέφυγε στον πτωχευτικό κώδικα.

Η εταιρεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του insider.gr υπέβαλε αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα στις αρχές Ιουλίου, κατοχυρώνοντας ρευστότητα ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ την ίδια στιγμή αναζητούσε αγοραστή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ εκείνων που εκδηλώσαν ενδιαφέρον για την διάσωση της εταιρείας συγκαταλέγονται ο όμιλος Simon Property Group Inc (με την στήριξη του ομίλου Authentic Brands), η εταιρεία Solitaire Partners και το σχήμα WHO Global στο οποίο ανήκει μεταξύ άλλων και η φίρμα Anne Klein.

Η ιστορική εταιρεία που ιδρύθηκε το 1818, έκανε γνωστό  ότι έχει αποφασίσει να κλείσει 51 καταστήματα από τα περίπου 250 συνολικά στη Βόρεια Αμερική. Είχε ήδη προηγηθεί η ανακοίνωση για κλείσιμο τριών εργοστασίων της μέσα στο καλοκαίρι, καθώς η πανδημία του κορονοϊού επέδρασε καταλυτικά στην οικονομική της πορεία.

Στην χώρα μας η εταιρεία αντιπροσωπεύεται από την εταιρεία LT Apparel AE, η οποία ελέγχεται από την Soreal ΑΕ και την Amsterdam Water Holdings SAR, η οποία εμφανίστηκε καθησυχαστική, τονίζοντας πως οι εξελίξεις δεν θα επηρεάσουν την λειτουργία της.

Ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος/διανομέας της αμερικανικής φίρμας, η Soreal ελέγχει δίκτυο καταστημάτων στην Ελλάδα, τη Ρουμανία και το Μονακό, με 16 σημεία πώλησης συνολικά (5 monobrand καταστήματα, 8 shop-in-shop, 3 σημεία outlet και 1 concept store), ενώ διατηρεί επιλεγμένο δίκτυο χονδρικής πώλησης.

Η Brooks Brothers διαθέτει 250 καταστήματα στην αμερικανική αγορά και παρουσία σε 45 χώρες μέσω ακόμη 500 σημείων πώλησης.

Το πλήγμα που δέχτηκε λόγω των κλειστών καταστημάτων σε ολόκληρο τον κόσμο ήταν μεγάλο. Πόσο μάλλον για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ανδρική ένδυση και τα κοστούμια, λόγω του ότι ότι πολλοί εργαζόμενοι πλέον δεν εργάζονται σε γραφεία αλλά στο σπίτι, ενώ παράλληλα γάμοι και άλλες επίσημες εκδηλώσεις για τις οποίες αγοράζονταν τα συγκεκριμένα ρούχα, ακυρώθηκαν.

 

Brooks BrothersπτώχευσημνηστήρεςHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα