Αλάνις Μορισέτ: Φοβάμαι μην με πουν χαζή ή αμόρφωτη ή ανίδεη

ΚΟΣΜΟΣ

 

Η Alanis Morissette φοβόταν ότι θα την θεωρούσαν «ηλίθια ή αμόρφωτη ή ανίδεη» εξαιτίας μερικών λογικών κενών στην μεγάλη επιτυχία της του 1995, το τραγούδι «Ironic».

Η 46χρονη τραγουδίστρια-τραγουδοποιός είπε ότι έχει υπενθυμίσει αμέτρητες φορές ότι ορισμένοι από τους στίχους του τραγουδιού περιλαμβάνουν υπαινιγμούς σε περιπτώσεις που δεν αντικατοπτρίζουν την ιδέα της ειρωνείας.

Πρόκειται για στίχους όπως: «Μια κυκλοφοριακή συμφόρηση όταν έχεις ήδη καθυστερήσει/ Ένα σημάδι απαγόρευσης του καπνίσματος στο διάλειμμα του τσιγάρου σου / Είναι σαν βροχή την ημέρα του γάμου

σου / Είναι μια δωρεάν βόλτα όταν έχεις ήδη πληρώσει».

Η Καναδή τραγουδίστρια εξήγησε τους δημιουργικούς κινδύνους που πήρε ως τραγουδοποιός για το hit, το οποίο πέρασε 32 εβδομάδες στα charts, κορυφώνοντάς το στην τέταρτη θέση τον Απρίλιο του 1996, σύμφωνα με το Billboard.

«Υποθέτω ότι ένα από τα πράγματα που είναι το πιο τρομακτικό για εμάς όσον αφορά τη συλλογική μας ντροπή είναι [θεωρηθούμε] ανόητοι ή αμόρφωτοι ή ανίδεοι», δήλωσε η Morissette. «Μπορώ να αγκαλιάσω το “είμαι χαζή”, μπορώ να αγκαλιάσω ότι είμαι πραγματικά λαμπρή. Εξαρτάται απλώς από το πότε θα με πιάσεις!» επισήμανε.

Μάλιστα, είπε ότι δεν της άρεσε αρχικά το Ironic και «δεν το ήθελε καν στο δίσκο».

 «Θυμάμαι πολλούς ανθρώπους να λένε “Σε παρακαλώ, σε παρακαλώ”. Έτσι είπα, "ΟΚ." Αυτό ήταν ένα από τα πρώτα τραγούδια που γράψαμε, σχεδόν σαν ένα demo για να βρέξουμε τα λαρύγγια μας», είπε.

 «Σε αρκετούς ανθρώπους άρεσε πολύ η μελωδία, και [αυτή] δεν ήταν τόσο πολύτιμη γι'αυτήν. Και συνειδητοποίησα αργότερα ότι ίσως έπρεπε να ήμουν. Ουπς!», πρόσθεσε.

Αλάνις ΜόρισεττραγούδιIronicστίχοιχαζήφόβοςAlanis MorissetteHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα