Τρεις εκθέσεις φωτογραφίας στην Αθήνα που μπορείς να πας τώρα

Τρεις συναρπαστικές εκθέσεις παίζουν αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, για όσους αγαπούν τη φωτογραφία. Ακατέργαστες ψηφιακές αποτυπώσεις σε καμβά, φωτογραφίες από διάφορα μέρα του κόσμου μέσα από τα μάτια πολλών φωτογράφων και μια φωτογραφική αφήγηση με πορτρέτα του ίδιου του φωτογράφου.

Τάκης Βερέμης: AFTER LOVE Surfing to Cambodia”

Έκθεση φωτογραφίας: AFTER LOVE Surfing to Cambodia”

Ημερομηνίες: 24

Νοεμβρίου 2023 – 30 Δεκεμβρίου 2023

Εικαστικός Κύκλος ΔΛ: Ακαδημίας 6, Αθήνα

Η θνητότητα, το τρωτό και η στιγμή που η αμείλικτη τήξη του χρόνου “απαθανατίζεται” με την παρέμβαση της μηχανής. Η στιγμή που η —κατά συνθήκη της σύγχρονης δυτικής κοινωνίας— συγκολλητική ουσία που ονοματίζεται Αγάπη (Love) εξαφανίζεται, επιτρέποντας στο φως να εμφανίσει τα σημάδια αυτης της τήξης.

AFTERLOVE (Μετά την Αγάπη): η νέα δουλειά (με ακατέργαστες ψηφιακές αποτυπώσεις σε καμβά) του αυτοπροσδιοριζόμενου “φωτορεπόρτερ” Τάκη Βερέμη έρχεται ένα χρόνο μετά την έκθεση ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ (a.antonopoulou.art).

Εγκαίνια Έκθεσης: Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:30 – 22:30

Διεθνής έκθεση φωτογραφίας “Landscapes”

Ημερομηνίες: 24 Νοεμβρίου 2023 – 6 Δεκεμβρίου 2023

Blank Wall Gallery: Φωκίωνος Νέγρη 55

Φωτογραφίες από μέρη οικεία αλλά και άγνωστα θα ταξιδέψουν τους επισκέπτες της γκαλερί μέσα από μία ποικιλία επιβλητικών φυσικών τοπίων. Η απεικόνισή τους κάνει τους ανθρώπους να αντιληφθούν την ομορφιά αλλά και τη διαφορετικότητα που υπάρχει από περιοχή σε περιοχή και να θαυμάσουν τα φυσικά τοπία που βρίσκονται σε διάφορα μέρη της γης. Ποτάμια, βουνά και πεδιάδες, φωτογραφημένα σε διαφορετικές εποχές και ώρες της ημέρας με μία ποικιλία χρωμάτων και ανάγλυφου, προκαλούν δέος και θαυμασμό στους θεατές. Μας κάνουν να συνειδητοποιήσουμε πόσο όμορφα είναι τα τοπία που μας περιβάλλουν και πόσο σημαντικό είναι να τα προστατεύσουμε.

Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, 20:00

Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος

Θεόδωρος Βρανάς: “Absorbed”

Ημερομηνίες: 24 Νοεμβρίου 2023 – 23 Δεκεμβρίου 2023

Blender: Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα

Πώς γράφουν στη μορφή μας οι διεργασίες του εσωτερικού μας κόσμου και πώς αντικατοπτρίζεται στο παρουσιαστικό μας η επιθυμία, η έλλειψη, η απώλεια, το πένθος, το ανικανοποίητο, το ανεκπλήρωτο; Ποιες παρορμήσεις και ποια αδιέξοδα υποδεικνύουν τον τρόπο που τοποθετούμε τα σώματα και τους ψυχισμούς μας σε κάθε μας δραστηριότητα, από τις υποχρεώσεις της εβδομάδας μέχρι μια εκδρομή; Τι αντιλαμβάνονται, άραγε, οι γύρω μας για τις εσωτερικές μας εκρήξεις από τις ενδυματολογικές μας επιλογές; Και τι εκμαιεύουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας, στη θέασή του σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης;

Στην εποχή της διαρκώς αυξανομένης αυτοπροβολής μέσω των socialmedia, του scrolldown από την ώρα που θα ανοίξουμε τα μάτια μας, της αδυσώπητης σύγκρισης εαυτών με έναν κόσμο πλασματικό που δημοσιεύεται στα social υπό σκηνοθεσία, ο Θεόδωρος Βρανάς απαντά εύστοχα μέσα από την καινούρια ατομική του έκθεση.

Το Absorbed (Damn, Imisssnowboarding) είναι μια φωτογραφική αφήγηση, με χιούμορ και ευαισθησία. Μια ιστορία με σκηνοθετημένα αυτοπορτραίτα του. Ένα ημερολόγιο. Μιας χρονιάς. Ενός ανθρώπου. Και ένας προβληματισμός: Στη μετάβαση από τον παλιό κόσμο στον καινούριο, τι από τον εαυτό μας θα παραμείνει ίδιο;

Εγκαίνια έκθεσης: 24 Νοεμβρίου στις 20.00

Διαβάστε επίσης:

Μνήμες λουσμένες στο όνειρο: Η τέχνη του πολλαπλού από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Η άβολη εγγύτητα μεταξύ θανάτου και ύπνου στην τέχνη του Steaven Shearer στη Συλλογή Γιώργου Οικονόμου (Photos)

Αλήθεια, πώς ζούσαμε στην πόλη από το 1950 έως το 1970; Μια ομαδική, θεματική έκθεση (photos)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρεις, Αθήνα,treis, athina