Αντίστροφη μέτρηση για εκεχειρία και απελευθέρωση αιχμαλώτων – Συντονισμός να μην γίνουν δηλώσεις ομήρων στον Τύπο

Στην πρώτη απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς που κρατούνται στη Γάζα, που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Παρασκευής, τοπική ώρα, 13 γυναίκες και παιδιά θα απελευθερωθούν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Ματζέντ Αλ-Ανσαρί.

Ο Αλ-Ανσαρί δεν μπόρεσε να δώσει λεπτομέρειες για το ποιοι είναι οι όμηροι, ούτε μπορούσε να δώσει λεπτομέρειες για τη διαδρομή που μπορεί να ακολουθήσουν για λόγους ασφαλείας. Ωστόσο, πολλοί από τους πρώτους 50 ομήρους αναμένεται να βγουν από τη Γάζα μέσω της Αιγύπτου.

Η

ισραηλινή κυβέρνηση είπε ότι οι οικογένειές τους αλλά και οι οικογένειες των ομήρων που δεν θα απελευθερωθούν είχαν ενημερωθεί. Ο Αλ-Ανσαρί αποκάλυψε επίσης ότι όμηροι που είναι συγγενείς θα απελευθερωθούν μαζί στην πρώτη ομάδα.

Εν τω μεταξύ, ένας Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι συνολικά 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν την Παρασκευή ως μέρος της συμφωνίας.

Οι κρατούμενοι θα μεταφερθούν στη φυλακή Ofer, νότια της Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για τελικούς ελέγχους από τον Ερυθρό Σταυρό.

Ο χρόνος της απελευθέρωσης είναι ασαφής, αλλά ο Ισραηλινός αξιωματούχος είπε ότι οι κρατούμενοι δεν θα απελευθερωθούν έως ότου οι όμηροι από τη Γάζα επιστρέψουν στα χέρια των Ισραηλινών.

Όχι δηλώσεις στον Τύπο

Το κανάλι 12 του Ισραήλ μετέδωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι θα υπάρξει συντονισμός μεταξύ του ισραηλινού υπουργείου Υγείας και του εκπροσώπου του στρατού για να διατηρήσουν τον έλεγχο των δηλώσεων από τους ομήρους.

Ενδεχομένως, σύμφωνα με το Al Jazzera, να είναι μια προσπάθεια να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει επανάληψη της σκηνής μετά την απελευθέρωση της Yocheved Lifshitz στα τέλη Οκτωβρίου, όταν η 85χρονη είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι η Χαμάς της φέρθηκε καλά.

Αυτή η δήλωση δημιούργησε αντιδράσεις και ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η Lifshitz που κανόνισε τη συνέντευξη Τύπου, παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα.

Καμία κίνηση από τη νότια Γάζα προς τα βόρεια κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας

Ο Avichay Adraee, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, δήλωσε ότι η κίνηση στη Γάζα θα περιοριστεί κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παύσης των μαχών.

«Η μετακίνηση κατοίκων από τα νότια της Λωρίδας της Γάζας προς τα βόρεια δεν θα επιτρέπεται με κανέναν τρόπο, αλλά μόνο από τα βόρεια προς τα νότια», είπε σε ανάρτησή του στο X.

«Δεν θα επιτραπεί η ασυντόνιστη κίνηση φορτηγών από τα νότια της Λωρίδας προς τα βόρεια», πρόσθεσε.

Ο Adraee είπε επίσης ότι τα ισραηλινά στρατεύματα θα σταθμεύσουν σε «αραιοκατοικημένες περιοχές» στις γραμμές της εκεχειρίας και θα συνεχίσουν να κινούνται στον «άξονα Netzarim και τον παραλιακό δρόμο».

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη στο Μεξικό ο Ελ Νίνι «ένας από τους σημαντικότερους δολοφόνους του καρτέλ Σιναλόα» – Την άμεση έκδοσή του θέλουν οι ΗΠΑ

Δουβλίνο: Άγρια επεισόδια μετά το μαχαίρωμα πέντε ανθρώπων – Βανδαλισμοί, λεηλασίες και φωτιές (Videos)

Να «τιμωρήσει» την εφημερίδα Haaretz θέλει ισραηλινός υπουργός – Πρόταση για κλείσιμο της στρόφιγγας εσόδων

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αντίστροφη, – Συντονισμός, Τύπο,antistrofi, – syntonismos, typo